featured

SİVİL HAVACILIK FAKÜLTESİNDE İLK DERS HEYECANI

SELÇUK Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıllarda kurulan Sivil Havacılık Yüksekokulu, Uçak Gövde Motor Bakımı Bölümü ilk öğrencilerini aldı. Eğitim-öğretim hayatına başlayan okulda bugün ilk ders heyecanı yaşandı.
İlk dersi veren Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Selçuk Üniversitesi ve Konya’da eğitim görecek olmanın heyecanını yaşayan öğrencilere okul ve şehir hakkında bilgi verdi. Konya’nın, Türkiye’nin en seçkin şehirlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Tekin, “Doğrusu hem tarih hem de medeniyet açısından bu kadar önemli bir şehirde yaşayacak olmanız kanaatimce sizler için önemli bir şans. Özellikle son yıllarda kendini her alanda ispatlayan ve gelişen Selçuk Üniversitesi’nde bulunmanız da geleceğiniz açısından önemli bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeli kendinizi geleceğe hazırlamalısınız.” dedi.
Sivil Havacılık eğitiminde dil öğreniminin oldukça önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tekin, “Her geçen gün hem dünyada hem de Türkiye’de büyüyen bir sektör olarak karşımıza çıkan havacılıkla ilgili iş potansiyelinizin son derece yüksek olduğunu şimdiden söyleyebilirim. Ancak kendinizi her anlamda geliştirmelisiniz. 4 yıl sonra buradan mezun olduğunuzda hem mesleki anlamda tam donanımlı hem de dil sorununu tam anlamıyla çözmüş olmalısınız. Hepinize yeni eğitim öğretim yılında en kalbi duygularla başarılar dilerim.” diye konuştu
Prof. Dr. Tekin, önümüzdeki dönemlerde Havacılık Yönetimi ve Pilotaj bölümünü de aktif hale getirmek istediklerini, bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Çok merak ediyorum 4 sene sonra bu kardeşlerimizden kaçı iş bulacak ve severek bu işi yapacaklar. Şuan tecrübeli ve lisanslı 2 3 tane tip kursu olan teknisyenler bile ya iş bulamıyor yada çok komik rakamlar teklif ediliyor. Evet türkiyede havacılık büyüdü deniliyor ancak sadece THY nin filosu genişledi diğer şirketler ya yerinde sayıyor yada filoları küçüldü. Üniversitelerin yarısında artık uçak bakım bölümleri açıldı gençler harcadıkları 2şer yıllarına mı yoksa heba ettikleri paralara mı yansın. 2 yıl sonunda işsiz gençler sokaklarda. Okul bölüm açmakla olmuyor istihdam yaratmak lazım gerekirse yurt dışına yönlendirmek lazım gençleri.

    Cevapla