"Sivil Havacılık AKP Eliyle Mafyacılığa Dönüşmüştür”

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Eurasia Airshow havacılık fuarı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Pekşen Ulaştırma Bakanına fuara katılım için baskı iddialarını sordu.
Antalya’da 2018 yılı Nisan ayında düzenlenecek Eurasia Airshow  havacılık fuarını organize eden MedyaCity adlı şirketin havacılık sektöründeki şirketler üzerinde baskı uygulayarak fuara katılmaya zorladığını söyleyen Pekşen, “Fuarı düzenleyen şirket  bu etkinliğe davet ettiği havacılık işletmelerini Cumhurbaşkanlığı makamının ismini kullanarak katılmaya zorlamaktadır. Havacılık işletmelerine gönderilen antetli sözleşmelerde ‘TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde’ ibaresi yer almaktadır. Şirketlerin bu şekilde baskı altına alınarak astronomik rakamlarla fuara katılmaya zorlanması Türkiye’de sivil havacılığın mafyalaştığının göstergesidir.” dedi.
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Eurasia Airshow havacılık fuarında Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanılması ve Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılarak firmaların fuara katılımı için baskı yapıldığı iddiaları üzerine TBMM’ye bir soru önergesi verdi.
AKP’nin her alanda olduğu gibi sivil havacılık alanında da ülkenin itibarını yerlerde süründürdüğünü belirten Pekşen, “Türkiye’nin itibarını yükseltecek bu derece önemli ve büyük bir havacılık organizasyonunda fuarı düzenleyen şirket Cumhurbaşkanlığı makamının ismini kullanarak firmaları bu fuara katılmaya zorlamaktadır. Hem de hiç çekinmeden havacılık işletmelerine gönderilen antetli sözleşmelerde ‘TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde’ ibaresi yer vererek. Böyle bir olay daha önce yaşanmamıştır. Ancak AKP ile devletin bütün işleyişi alt üst olmuş, kanunsuzluk, keyfilik düzen haline gelmiştir. İşte bu yaşadığımız olay da tam bu durumu ortaya koymaktadır.” dedi. (GerçekGündem)
Exit mobile version