SİVİL HAVA ULAŞTIRMA BÖLÜMÜ MEZUNLARINDAN DHMİ'YE SİTEM…

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA BÖLÜMÜ MEZUNLARINDAN DHMİ’YE SİTEM…

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği yönetim, havacılık ve İngilizce dersleri birleşiminden oluşan lisans ve ön lisans düzeyde eğitim verilen bir programdır. Bu bölümlerde öğrenim görenler havacılık sektörünün gerektirdiği bilgi ve donanımla mezun olmaktadır. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girip Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde görev almak istemektedir. Fakat Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün merkezi alımlarda belirlemiş olduğu nitelik kodlarından dolayı mağdur olmaktadır.

DHMİ’nin merkezi atamalarda ön lisans mezunlarından alım yaparken Apron Memurluğu kontenjanına ön lisans sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları(3201) yerine herhangi bir ön lisans programından mezun olmak(3001) nitelik kodunu kullanması Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans mezunlarını mağdur etmektedir. Ayrıca DHMİ’nin merkezi atamalarda lisans mezunlarından alım yaparken memur kadrosuna herhangi bir lisans programından mezun olmak(4001) ve İktisadi İdari bilimler Fakültesi Mezunları(4431) ile Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu olmak(4503) gibi nitelik kodlarını eklemesi Sivil Hava Ulaştırma işletmeciliği lisans mezunlarını mağdur etmektedir.

Bu bağlamda DHMİ’nin Apron Memurluğu’na ön lisans Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarını(3201), memur kadrosuna ise lisans Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarını(4493) alması gerekmektedir. Beklentimiz önümüzdeki atama dönemlerinde bu memurluklar için yayınlanacak başvuru kılavuzunda tek kod halinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarına yer verilmesidir.

Takdir edilmelidir ki Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans ve ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin  öğrenim dönemleri boyunca gerek almış oldukları dersler gerekse staj yaptıkları yerlerde kazandıkları mesleki yetkinlikler göz önüne alındığında bu göreve mevcut atamalarda gösterilen nitelik kodlarına sahip kişilere nazaran daha yatkındır. Sadece üniversitelerde havacılık eğitimi almış adayların merkezi atamalarda bu bölümlere tercih yapabilmesinin liyakat açısından da en uygun hamle olacağını düşünüyor ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencilerinin bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.

Exit mobile version