Singapur’da Bomba Tehdidi: Air India Express Uçağına Savaş Jetleri Eşlik Etti

Singapur’da Bomba Tehdidi: Air India Express Uçağına Savaş Jetleri Eşlik Etti

Channel News Asia’nın haberine göre, Singapur Hava Kuvvetleri (RSAF), Air India Express’in AXB684 sefer sayılı uçağında bomba tehdidi alınması üzerine Salı gecesi (15 Ekim) acil müdahale gerçekleştirdi. Tehdit üzerine iki F-15SG savaş jeti, uçağı güvenli bir şekilde yönlendirdi.

Savunma Bakanı Ng Eng Hen, sosyal medya platformu Facebook’ta yaptığı açıklamada, Singapur’a giden uçakta bomba olduğuna dair bir e-posta alındığını duyurdu. Bunun üzerine havalanan jetler, uçağı yerleşim yerlerinden uzaklaştırdı. Air India Express uçağı, planlanandan bir saat sonra, yerel saatle 22.04 civarında Changi Havalimanı’na güvenli şekilde iniş yaptı.

Bakan Ng, olayın ardından kara tabanlı hava savunma sistemlerinin ve Patlayıcı Mühimmat İmha ekiplerinin devreye sokulduğunu belirtti. İnişin ardından uçak, Havalimanı Polisi’ne teslim edilerek gerekli güvenlik kontrolleri gerçekleştirildi.

Singapur Polis Gücü (SPF), bomba tehdidine dair uyarıyı 20.25 civarında aldıklarını doğrularken, uçağın güvenli bir şekilde Changi Havalimanı’na indirildiğini ve herhangi bir tehdit unsuru bulunamadığını açıkladı.

Soruşturma devam ediyor.

Exit mobile version