featured

Singapur Havayolları yerdeki A380’i restorana çevirdi

Singapur Havayolları corona virüs nedeniyle uçuş yapamayan A380 tipi uçağı para kazanması için restorana çevirdi. İki günlük rezervasyon yarım saat içerisinde doldu.

Corona virüs salgını küresel hareketliliği vurdu. Kısıtlamalar ve güvenlik önlemleri nedeniyle yolcu hareketliliği önceki yıllara göre önemli ölçüde azaldı.

Bu durum dünya genelinde havayolları şirketlerinin maddi darboğaza girmesine neden oldu. Singapur Havayolları yerde yatan uçaklardan birini değerlendirmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Rezervasyonla yemek yenilen uçakta menü fiyatı 500 dolara kadar çıkabiliyor. Şirketin oluşturduğu iki günlük rezervasyon planı yarım saat içerisinde tükendi. Singapur Havayolları yoğun talep üzerine iki günü daha rezervasyona açtı.

YEMEKTE DE SINIFLAR VAR

Singapur Havayolları uçuşlardaki business, ekonomi sınıfı ayrımını restoranda da uyguluyor. Ekonomi sınıfında öğlen veya akşam yemeği 30 dolara kadar düşerken first-class’ta bir yemeğin fiyatı 500 doları buluyor.

Ayrıca şirket evlere paket servisine de başladı.

Singapur Havayolları geçen ay iş gücünün yüzde 20’sine denk gelen 4 bin 300 çalışanı ücretsiz izne çıkartacağını duyurmuştu.

İkinci kez coronaya yakalanmak semptomların hafif geçeceği anlamına gelmiyor. Lancet’te yayımlanan bir vaka sonuçlarına göre ABD’de 25 yaşında bir erkek ikinci kez Covid-19’a yakalandı. İkinci enfeksiyonun ilkine göre çok daha ağır geçtiği belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir