Singapur Havayolları Uçağında Şiddetli Türbülans: Bir Ölü, 30 Yaralı

Singapur Havayolları Uçağında Şiddetli Türbülans: Bir Ölü, 30 Yaralı

İngiltere’nin başkenti Londra’dan kalkan bir Singapur Havayolları uçağı, şiddetli bir türbülansa yakalanarak bir kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçuş Bangkok’a yönlendirildi ve yerel saatle 15:45’te (08:45 GMT) iniş yaptı. Uçuş takip verilerine göre, uçak Bengal Körfezi’ni geçtikten sonra birkaç dakika içinde 6,000 feet (2,000m) düştü.

Singapur Havayolları’ndan yapılan açıklamaya göre, SQ 321 sefer sayılı uçak toplam 211 yolcu ve 18 mürettebat taşıyordu. Havayolu, ölenlerin ailelerine en derin taziyelerini ilettiğini belirtti. Ayrıca, tıbbi yardım sağlamak için Taylandlı yetkililerle iş birliği yapıldığını ve ek yardım için bir ekip gönderildiğini açıkladılar. Taylandlı yetkililer de Suvarnabhumi Havalimanı’na ambulans ve acil durum ekipleri gönderdi.

Singapur Ulaştırma Bakanı Chee Hong Tat, hükümetin yolculara ve ailelerine yardım sağlayacağını belirtti. Facebook’taki açıklamasında, Londra’dan Singapur’a giden SQ321 sefer sayılı uçağında yaşanan olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Olayla ilgili detaylar henüz net değil. Bir yolcu, Reuters haber ajansına uçağın ani bir şekilde yükselmeye başladığını ve sallandığını söyledi. 28 yaşındaki bir öğrenci, yaşananların ardından oturan ve emniyet kemeri takmayan herkesin tavana fırladığını ve bazılarının yaralandığını aktardı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ singapore b773 9v swm 240521 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ singapur3 35 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ singapur5 9

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir