Şikago O’Hare Havalimanında 3 ay yaşayan adam

Şikago-O’Hare-Havalimanında-3-ay-yaşayan-adam

Chicago’daki O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda üç ay yaşayan bir adam, havalimanına izinsiz giriş suçlamasından aklandı. Aditya Singh adlı adam, iddiaya göre COVID korkusu nedeniyle uçuşunu kaçırdıktan sonra havalimanında kaldı, yiyecek ve temel ihtiyaç maddelerini satın almak için yolculara güveniyordu.

Chicago Tribune’e göre, yargıç Chicago O’Hare Havalimanı’nda üç aydır yaşayan adamı havalimanına izinsiz girmekten suçsuz buldu. Mahkeme, 37 yaşındaki Aditya Singh’in izinsiz olarak havaalanının güvenli alanlarını ihlal etmediğini ve bu nedenle ağır ceza gerektiren izinsiz girişten ceza almayacağına karar verdi.

Haber, bir TSA (Transportation Security Administration) soruşturmasının Singh’in havaalanında uzun süre kalmasıyla ilgili bilgilenmesinin ardından geldi. Bir TSA sözcüsü şunları söyledi:

“Bay Singh, güvenli bölgelere girmedi veya uygunsuz bir şekilde girmedi, oraya her gün on binlerce gelen yolcunun uçaktan inerek geldiği gibi geldi. Bay Singh güvenli bölgede kalmaya karar verdi ve tutuklanana kadar bir yolcu ve havayolu çalışanı olarak olayı sonlandırmak için her türlü çabayı gösterdik”

Ancak Singh, yılın başlarında elektronik izlemeyle ilgili bir firar suçlamasıyla yeniden mahkemeye çıkacak. Bu dava da reddedilirse, Singh nihayet 12 aylık gecikmeli bir uçuşla vatanı Hindistan’a uçabilecek.

Singh, 19 Ekim 2020’de Los Angeles’tan Chicago O’Hare’ye gidecek uçağa bindi ve oradan Hindistan’a uçmayı planlıyordu. ABD’ye öğrenci vizesi ile girmişti ve 2019 yazında Oklahoma Eyalet Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Vizesinin bitmesiyle ülkesi Hindistana dönmeye karar verdi.

Ancak Singh, Chicago O’Hare’ye indikten sonra COVID nedeniyle uçma korkusunun başladığını iddia ediyor. Hindistan ‘a giden uçuşu kaçırmayı ve O’Hare Havalimanı’nda yaşamayı seçti. 19 Ekim 2020’den 16 Ocak 2021’e kadar seyahat eden yalculardan ve bazı personelin getirdiği yiyeceklerle yaşamına devam etti. Ocak ayında kimliğini görmek isteyen iki United Airlines çalışanı tarafından keşfedildi.

O’Hare’de uzun süreli konaklamasına rağmen, hiçbir suç işlememiş gibi görünüyor. Singh, ayrı suçlamalarla karşı karşıya olsa da, özgürlüğü Hindistana dönüş yolunda bulacak gibi görülüyor.

Exit mobile version