SEZGİN UZUN'DAN ŞUBE BASKINI AÇIKLAMASI…

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran “Hava İş Anadolu Şubeye Baskın” olayı hakkında Şube Başkanı Sezgin Uzun Airlinehaber’e açıklamalarda bulundu. Uzun’a göre olaylar şöyle gelişti:
24.08.2017 tarihinde, yetki ve sorumluluk sahamda bulunan THY Kadıköy Satış Ofisindeki üyelere seçim süreci ile ilgili bildiri dağıtırken saat 16.00 sularında, Sendika Genel Merkezinin avukatı olduğunu bildiğim Selahattin Arslanca tarafından telefon ile arandım. Avukat telefonda bana “Hava-İş Genel Merkez tarafından kendisine bir görevlendirme yapıldığını, bu nedenle İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’ne gelmem gerektiğini” söylemesi üzerine, üyelerle toplantıda olduğumu, kısa sürede gelmemin mümkün olamayacağını, görevlendirmenin ne olduğunu bana iletmesini söyledim….
Bunun üzerine avukat, “beraberindekilerle şube binasında olduğunu, görevlendirmenin ne olduğunu telefonda söyleyemeyeceğini, benim oraya gelmemi bekleyecek kadar vakitlerinin olmadığını, çilingir marifetiyle kapıyı kırıp içeri gireceklerini” ifade etti. Bunun üzerine ben kendisine, “bunun suç olduğunu, mahkeme kararı ve savcılık talimatı olmaksızın bunu yapamayacağını, aksi halde bunun ağır hukuki sorumluluğunun kendisine ait olacağını söyledim. Avukat cevaben bana, “savcılık talimatı ve mahkeme kararına gerek olmadığını, elinde bulunduğunu iddia ettiği Genel Merkez görevlendirme yazısıyla bunu şimdi yapacağını” söyleyerek telefon görüşmesi sonlandırıldı.”
“HABER YAPTIRIP SEÇİM SÜRECİNİ AKAMETE UĞRATTI.”
Görüşmeden sonra 155 Polis İhbar hattını arayarak olayı ihbar eden Uzun üyelerle görüşmesine devam etti. Olayın Airlinehaber’de yayınlanması ve kasanın kırıldığına ilişkin yorumların artması üzerine tekrar siteyi arayarak bilgi verdiğini belirten Uzun, toplantının bitiminden sonra Polis Merkezine oradan da Güvenlik Şubeye giderek bilgi aldığını söyledi. Güvenlik Şubede kendisine “Hava İş Genel Merkezi Kaymakamlığa bir yazı yazmış. Sizin basına Sendika yöneticileri hakkında bilgi vermeniz nedeniyle seçim süreci akamete uğramış. Bu nedenle şubede denetim yapacaklarını söyleyerek güvenliklerinin sağlanmasını istemişler.” Şeklinde açıklama yapıldığını belirten Sezgin Uzun ertesi gün Şubeye gittiğinde kapı anahtarının göbeği ile birlikte değiştirildiğini, çilingiri aramak üzere iken polislerin uyarısı ile anahtarın getirtildiğini söyledi. Sezgin Uzun binaya girdiğinde özel eşyaları ve diğer evrakların odada olduğunu kasanın da açılmamış olduğunu gördüğünü sözlerine ekledi.
UZUN’DAN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Yapılan yolsuzlukların ortaya çıkmasını hazmedemeyenlerin yaptığını iddia ettiği kanunsuz işler için avukatları ile birlikte Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hava İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Sezgin Uzun “Yazılanlar doğru olmasaydı yayınlanan söz konusu haber ile ilgili benim hakkımda suç duyurusunda bulunmaları gerekirdi. Onlar da biliyorlar ki açıklanandan çok daha fazla yolsuzlukları bulunmakta ve çok yakında OTTOMAN NAKLİYAT ile her taşın altından ismi çıkan YASİN KÖROĞLU yolsuzlukları belgeleriyle kamuoyuna sunulacaktır. Ardından tabii ki  NEZİROĞLU TERLİKÇİLİK…” şeklinde konuştu.
 
 

Exit mobile version