Serkan Kaptan Letonya Fahri Konsolosu Olarak Atandı

Serkan Kaptan Letonya Fahri Konsolosu Olarak Atandı

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Letonya Cumhuriyeti’nin İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinden sorumlu Fahri Konsolosu olarak atandı. Fahri konsolosluk görevi için düzenlenen törenle Kaptan’a konsolosluk beratı, Letonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Baiba Braze tarafından takdim edildi. İstanbul’da gerçekleşen törene Letonya’nın üst düzey temsilcileri ve Türkiye’den davetliler katıldı.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Braze, Türkiye ile Letonya arasındaki dostane ilişkilerin 2025’te 100. yılına ulaşacağını vurguladı. İki ülke arasındaki iş birliğinin savunma, ekonomi ve insani ilişkiler olmak üzere üç temel ayağa dayandığını ifade eden Braze, Serkan Kaptan’ın yeni görevinin bu ilişkilere katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, eğitim ve turizmin halklar arasında güçlü bağlar oluşturduğunu ekleyen Braze, Türkiye’nin Letonya için stratejik bir müttefik olduğunu söyledi.

Serkan Kaptan, fahri konsolosluk görevini üstlenmekten onur duyduğunu dile getirerek, “Türkiye ile Letonya arasında uzun yıllara dayanan sağlam ilişkiler var. TAV Havalimanları olarak 2009’dan bu yana Riga Havalimanı’nda aktif faaliyet gösteriyoruz. İki ülke arasında her yıl yaklaşık 700 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunuyor ve bu ilişkilere katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, DEİK Türkiye-Letonya İş Konseyi Başkanı olarak da iki ülke iş dünyası arasındaki bağları güçlendirmeyi sürdüreceğini belirtti.

Letonya’nın sahip olduğu kültürel ve doğal zenginlikler ile Baltık bölgesinin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kaptan, konsolosluk göreviyle Türkiye ile Letonya arasındaki ekonomik, kültürel ve turistik ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sunmayı hedeflediğini söyledi.

 

Exit mobile version