Schiphol Havalimanı Intelligent Approach’ı kullanmaya başladı

Intelligent Approach

Amsterdam Havalimanı‘nda uçak gelişleri için otomatik aralık teknolojisi kullanılıyor

NATS (en-route hava trafik kontrol hizmetleri sağlayıcısı), Hollandalı hava seyrüsefer hizmet sağlayıcısının (LVNL – Hollanda Hava Trafik Kontrolü) dünyanın tek zamana dayalı uçak varış aralığı (TBS) aracı olan Intelligent Approach‘ı Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda başarıyla kullandığını açıkladı.

NATS ve Leidos UK tarafından geliştirilen Intelligent Approach, gerçek zamanlı hava durumu verileri ve uçak tipine dayalı olarak inişler ve varışlar arasındaki en uygun zaman aralığını dinamik olarak hesaplıyor. Daha sonra kontrolörün radar ekranında grafiksel verilere dönüştürülüyor.

Videoda sistemin çalışma mantığına ilişkin animasyonlar gösterilmekte…

Sistem havalimanının pist performansının tüm hava koşullarında iyileştirilmesine yardımcı olur, ancak özellikle uçakları geleneksel sabit mesafelere göre ayırmanın iniş oranının düşmesine ve dolaylı gecikmelere neden olduğu güçlü rüzgarlar sırasında etkili.

2015 yılında İngiltere’deki Londra-Heathrow ve geçen yaz Kanada’daki Toronto Pearson’ın ardından üçüncü Akıllı Yaklaşım uygulaması oldu.

Heathrow’da kullanılmaya başlandığından bu yana, rüzgarla ilgili gecikmeleri %62 oranında azalttığı açıklandı.

LVNL Operasyon Direktörü Jose Daenen, Akıllı Yaklaşım’ın pist kapasitesi kullanımının iyileştirilmesine katkıda bulunacağını, gecikmelerin ve CO2 emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olacağını ve gürültünün azaltılmasını amaçlayan tercihli şeritlerin kullanımının en üst düzeye çıkarılmasına olanak sağlayacak.

Havaalanı çevresinde yaşayan insanlar için olduğu kadar havayolları ve yolcuları için de önemli bir haber açıklamasını yaptı.

Ayrıca NATS ve Leidos UK arasında Akıllı Yaklaşma’nın daha da geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olup, özellikle karma modlu havalimanlarında verimliliği optimize etmek üzere tasarlanmış bir versiyona odaklanılmakta.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version