Schengen Vizesi Ücretlerine Zam: Yeni Fiyatlar Yürürlüğe Girdi

Schengen Vizesi Ücretlerine Zam: Yeni Fiyatlar Yürürlüğe Girdi

Schengen vizesi başvuru ücretlerine yapılan zam bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Avrupa Komisyonu tarafından şubat ayında sunulan teklifle gerçekleştirilen bu zamla birlikte, vize ücretlerinde önemli artışlar yaşandı.

Yeni Fiyatlar

  • Yetişkinler İçin Vize Ücreti: 80 eurodan 90 euroya (yaklaşık 3 bin 140 lira) yükseldi.
  • 6-12 Yaş Arası Çocuklar İçin Vize Ücreti: 40 eurodan 45 euroya çıktı.
  • Geri Kabul Konusunda İş Birliği Yapmayan Ülkelerin Vatandaşları: 135 veya 180 euro vize ücreti ödeyecek.
  • Schengen Vizesi Uzatma Ücreti: 30 euroda sabit kaldı.

Ücret Artışı

Schengen vizesi ücretlerinde yapılan bu artış, yüzde 12’lik bir zam anlamına geliyor. Vize ücretleri, 2020 yılında 60 eurodan 80 euroya yükseltilmişti. Bugün itibarıyla uygulamaya giren yeni fiyatlar, başvuru sahiplerini etkileyecek.

Neden Zam Yapıldı?

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi başvuru ücretlerine zam yapılmasına ilişkin teklifi şubat ayında sunmuştu. Bu zam, Avrupa Birliği ülkelerinin vize başvurularını değerlendirme ve işleme süreçlerindeki maliyet artışlarını karşılamak amacıyla yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 ay önce

    Biz de hem de günü geçmiş dahi olsa sadece kimlikle, herhangi bir ücret ödemeden ab vatandaşlarını ülkemize sokup,9 ay çıkmadan kalıp vergisiz ev arsa araba almalarına izin verelim. elin adamına ucuza tatil cenneti olduk,insanımız bırak yurtdışına gitmeyi kendi ülkesinin nimetlerinden mahrum,insan gibi geçinemiyor sonra da şöyle büyüdük böyle güçlendik,kimseye ihtiyacımız yok hikayeleri…Avrupa’dan para gelecek diye yol geçen hanına dönersek vize vermezler o da ayrı konu tabii.