Türk Savunma Sanayii firmaları, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’nda (LIMA 2019) Malezyalı şirket ve kuruluşlarla 10 iş birliği belgesi imzaladı.
Bu kapsamda, TUSAŞ ve Malaysian Aerospace Industry Associaton arasında havacılık alanında ürün alışverişi, bilgi alışverişi, üretim faaliyetlerini; ROKETSAN ve Pyrotechnical Ordnance Malaysia arasında da roket yakıtları, patlayıcılar gibi alanlarda teknoloji paylaşımı, ortak üretim gibi faaliyetleri hedefleyen adımlar atıldı.
Trabzon Silah Sanayi AŞ de, Zigana PX-9 model tabancanın Malezya’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzaladı. Denizcilik alanında ise İstanbul Tersanesi ile Boustead Langkawi Tersanesi arasında iş birliği anlaşmasına varıldı.
Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, “Burada ‘Malezyalı ve Türkiyeli mühendisler, askerler, iş adamları siyasiler bir araya gelerek, kazan-kazan formülüyle ülkelerimiz için tamamıyla yerli ve milli araçlarımızı, aletlerimizi yapabiliriz’ dedik. Türkiye’nin yerli ve millî ekipmanlarını, araçlarını gururla sergiliyoruz” şeklinde konuştu.