Savunma ve havacılık şirketleri yatırımcısına kazandırdı

havacılık-ve-savunma-sirketlri

Dünyanın önde gelen 10 savunma ve havacılık şirketinin hisseleri, kasımda yatırımcısının yüzünü güldürdü. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin azalmasıyla küresel toparlanmaya ilişkin artan iyimserlik, savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerini olumlu etkiledi.

Savunma harcamalarını artırma kararları, bazı operasyonlara yönelik halka arz haberleri ve yeni sözleşme haberleri, savunma ve havacılık şirketlerini hisse senedi piyasalarında yukarıya taşıyan etkenler arasında yer aldı.

İtalyan Leonardo, geçen ay hisse senedi piyasalarında yüzde 48,2 kazandırdı. Leonardo’nun ABD’deki operasyonlarını halka açacağına dair haberler hisse performansını yukarı yönlü etkiledi.

Boeing de yatırımcısına yüzde 45,9 kazandırdı. ABD, geçen ay Endonezya ve Etiyopya’da meydana gelen kazaların ardından uçuş yasağı getirilen “Boeing 737 Max” tipi yolcu uçaklarına yeniden izin verirken, ABD Federal Havacılık İdaresi, yaptığı açıklamada, 20 aydır süren detaylı inceleme ve teknik düzeltmeler üzerine, Mart 2019’da durdurulan uçuşların yeniden başlayabileceğini duyurdu. Söz konusu gelişme, Boeing’in hisselerini olumlu etkiledi.

Exit mobile version