Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Eğitim Uçaklarını Teslim Etti

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Eğitim Uçaklarını Teslim Etti

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Eskişehir’de gerçekleştirilen “Porsuk Projesi Eğitim Uçakları Teslim Töreni”nde, yetişen pilotların ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceklerine olan inancını dile getirdi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gerçekleştirdiği ziyarette, “Porsuk Projesi Eğitim Uçakları Teslim Töreni”ne katıldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen törende konuşan Görgün, projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Yetişen pilotların, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki stratejik hedeflerine katkı sunacaklarına olan inancını vurguladı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Porsuk2

Görgün, tören öncesinde Eskişehir Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi. Şeref defterini imzalayan Görgün, ardından Vali Aksoy ile birlikte Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne geçerek, Porsuk Projesi kapsamında üretilen eğitim uçaklarının teslimine yönelik törene katıldı. Programa, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan ve diğer yetkililer de katıldı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Porsuk4

Törende yaptığı konuşmada, Savunma Sanayii Başkanlığı’ndaki ekibine ve projeye katkıda bulunan üniversite ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Görgün, “Burada yetişen pilotlarımızın ülkemizin savunmasında önemli görevler üstleneceğine inanıyorum,” dedi. Ayrıca, projeye emeği geçen tüm paydaşların bu başarının bir parçası olduğunu belirtti.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Porsuk3

Törenin ardından, Savunma Sanayii Başkanı Görgün, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’a teslimat belgesini takdim etti. Program, apron alanında bulunan eğitim uçaklarının incelenmesiyle sona erdi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir