Savaş uçağının ses duvarını aşması şehri karıştırdı

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının, Kayseri üzerinde seyrederken ses duvarını aşması, Kayseri’de ve Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde büyük panik yaşanmasına sebep oldu.
Kayseri kent merkezinde, ilçelerinde ve Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yaşayan vatandaşlar, dün akşam saatlerinde ses duvarını aşan uçağın sebep olduğu gürültüden dolayı panik yaşadı.
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağının, Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan kalkış yaptıktan sonra, Kayseri semalarında ses duvarını aşması büyük bir gürültü ortaya çıkardı.  Gürültüyü polis ve jandarmaya bildirmek isteyen vatandaşlar 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma hatlarını kilitledi.
‘Müthiş bir patlama oldu’ 
Vatandaşlar polis ve jandarmaya olayı ‘Müthiş bir patlama oldu’ şeklinde ihbar ederken, polis ve askeri personel araştırma başlattı.
Gürültü sosyal medyada terör patlaması yönünde yorumlanınca, Alo 155 ve 156 hatları kilitlendi.
Yapılan araştırmada; patlama etkisi yaratan, pencerelerin sallanmasına yol açan ve gök gürültüsünü andıran patlama sesinin, savaş uçağının ses duvarını aşmasıyla oluştuğu belirlendi.
Araştırma sonunda polis ekipleri ‘çıkan yüksek ses, bir uçaktan kaynaklanmıştır, ekiplerimiz normale dönebilir’ şeklinde anons yaptı.
 

Exit mobile version