SAUDIA HAVAYOLLARI GLOBAL AĞINA ANKARA’YI DA EKLEDİ

SkyTeam Global Havayolu İttifakı üyesi SAUDIA, Ankara’dan Cidde ve Medine’ye uçuş hattının açılış töreni Ankara’da TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı’nda düzenledi.
SAUDIA Havayolları CEO’su Kaptan Sultan Mandeel Dowaihy, TAV Esenboğa UluslararasıHavaalanı’ndaki açılış törenine katıldı.
SV 271 numaralı uçağın TAV Esenboğa Uluslararası Havalimanı’na inmesiyle, su takı ve üst düzey havaalanı yetkilileri ve diğer üst düzey yetkililerce karşılanmasıyla SAUDIA, ağını genişletmede büyük bir adım daha atmış oldu.
Doğu ve Batı arasındaki stratejik lokasyonu nedeniyle Türkiye, SAUDIA’nın ağını genişletmesinde güçlü bir platform oluşturuyor.
Istanbul’dan her gün, günde 5 uçuşu mevcut olan SAUDIA’nın Ankara’dan günlük direkt uçuşlara da başlaması, Türkiye’deki operasyonlarını güçlendiriyor.
Uçuşlar; haftanın 4 günü Cidde’ye, 3 günü ise Medine’ye olacak şekilde tüm haftayı kapsayacak.
SAUDIA, 4 yılda, İstanbul tarifeli haftalık uçuşlarını 5’ten 38’e yükseltti.
Tarifeli uçuşlara ek olarak SAUDIA, Trabzon, Kayseri, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Samsun, Konya ve Bursa’da da operasyonlarının sürdürüyor.
Ankara tarifeli uçuşlar iki ülke arasındaki bağları da güçlendiriyor
SAUDIA Dış Hatlar Geliş Kontuarı’nda düzenlenen basın kokteylinde CEO, Kaptan Sultan Mandeel Dowaihy basına seslendi:
Saudia Havayolları Genel Müdürü Yüksek Mühendis Saleh bin Nasser al-Jasser adına Mekke’ye açılan kapı Cidde, Medine-i Münevvere ve Ankara arasındaki direkt uçuşları, Saudia Havayollarının ikinci destinasyonu olarak duyurmak benim için bir zevk ve onurdur.
Cidde, Medine ve Ankara arasındaki direkt uçuşların başlaması, Krallığın ulusal taşıyıcısı Saudia için stratejik bir amaçtır.
TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı’nda yapılan kurdele ve pasta kesim törenine katılanlar:
TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı’nda düzenlenen basın kokteylinden sonra düzenlenen Gala yemeğinde Ankara tarifeli ilk direkt uçuş; çeşitli yörelerin halk dansları gösterisi (Azerbaycan, Ege, Trabzon, Burdur, Ankara) davul ve yaylı enstrüman şovuyla kutlandı.
Gala yemeğine Ulaştırma Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal da katıldı.
Gala yemeğinde, SAUDIA Havayolları CEO’su, Kaptan Sultan M. Dowaihy Ankara direkt hattının önemini vurguladı.
“İstanbul’dan icra ettiğimiz haftalık 38 uçuş ile Cidde, Medine, Dammam ve Riyad hattına ilave olarak Ankara ile Türkiye’deki 2. Uçuş noktamızı açmış bulunuyoruz.”
SAUDIA, bu uçuş hattıyla birlikte Ankara üzerinden dünyanın 29 farklı noktasına ulaşılabilirlik sağlıyor.
dsc_6453
 

 

 

 

 

Exit mobile version