ŞAŞKIN HOLLANDALININ YANLIŞ ROTASI

Hollandalı turist sırt çantası ile (backpacker)yola koyulurken, dünyada kaç tane Sydney olduğunu bilmiyor olmalı ki, kendisini Avustralya yerine Kanada’da buldu.
Bir çok Avrupa’lı gibi aşağıya Avustralya ve Yeni Zelanda’ya gitmek istiyordu. Ama, Amsterdam’lı Milan Schipper, Avustralya’nın güneydoğu eyaletİ olan Yeni Güney Galler’in (New South Wales) başkenti Sdney yerine,  kuzeyde Cape Breton Adası’ndaki Nova Scotia Sidney’e gittiğini uçak inince anladı. 18 Yaşındaki genç sonra da CBC Radyosu’na konuk oldu.
Havası Mart ayında 25 C olan 5 milyonluk şehir yerine, 31.000 kişinin yaşadığı 1.5 derecede bir kasabaya gitti. Ne var ki, Amsterdam’dan Avustralya’ya bilet ücreti 1000 euro iken, o 800’den daha az ödemişti. İyi bir iş çıkardığını düşünerek uçağa atlamıştı.
Radyo spikeri kendisine sordu: “bir şeylerin ters gittiğini nasıl anladınız?”
Toronto’ya vardığında anlamış!
Uçağı ilk gördüğünde “ne kadar küçük, oraya kadar nasıl gidecek” diye düşünen Hollanda’lı uçakta yerine yerleştikten sonra, koltuktaki ekranı kontrol etmiş ve uçuş planının sağdan sola gittiğini görmüş. O zaman başka bir Sydney daha olduğunu anlamış. Kendisini çok kötü hisseden Schipper yapacak hiçbir şey olmadığı anladıktan sonra, terminalde aynı hatayı yapan Amerika’lı bir kadınla tanışmış.
Her şeye rağmen, sırt çantalı Hollanda’lı için bir umut ışığı var. Kıtalararası hatasına karşılık, havayolu ücretsiz bir bilet teklif ediyor.

Exit mobile version