featured

Sarhoş Yolcu Havada Kaosa Neden Oldu! Türkiye’ye Gelen Uçak Acil İniş Yaptı

Glasgow’dan Antalya’ya giden uçakta çıkan kavga nedeniyle uçak Newcastle Havalimanı’na acil iniş yaptı. Olay sırasında yaşanan kaos ve gecikme nedeniyle yolcular beş saat mağdur oldu. TUI, olayla ilgili özür dileyerek yolculara tazminat teklif etti.

Glasgow’dan Antalya’ya giden bir uçak, sarhoş bir yolcunun elindeki alkol şişesini teslim etmeyi reddetmesi ve personeli taciz etmesi üzerine Newcastle Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı. TUI’ye ait TOM778 sefer sayılı uçak, kalkıştan 45 dakika sonra kaos yaşandı.

Polis Yolcuyu Gözaltına Aldı

TUI uçağı Newcastle Uluslararası Havalimanı’na planlanmamış bir iniş gerçekleştirdi. Polis, kabin ekibine saldırdığı iddia edilen sarhoş yolcuyu uçaktan indirerek gözaltına aldı. Olay sırasında yolcunun yanında bulunan kız arkadaşı da uçağı terk etmek zorunda kaldı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ arhos yolcu1

Beş Saat Gecikme ve Yolcuların Mağduriyeti

Yaklaşık 200 yolcu taşıyan uçak, bu olay nedeniyle beş saat gecikmeli olarak Antalya’ya ulaştı. Uçakta bulunan bir yolcu, sarhoş yolcunun uçağa binerken bile sorun çıkardığını belirtti ve bu kişinin uçuş görevlilerine sözlü tacizde bulunduğunu ifade etti. Yolcu, kalkıştan kısa bir süre sonra yapılan anonsla, güvenli bir acil iniş yapılması için Newcastle’a yöneldiklerini öğrendiklerini söyledi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ sarhos yolcu 2

TUI’nin Açıklaması ve Yolculara Tazminat Teklifi

TUI sözcüsü, müşterilerinin ve mürettebatın güvenliğinin bir numaralı öncelik olduğunu belirterek, kabul edilemez hiçbir davranışa müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Havayolu şirketi, tatillerine beklenmedik bir başlangıç yapan yolcularına iyi niyet jesti olarak tatil çeki teklif etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir