SARHOŞ HUKUK ÖĞRETMENİ UÇAKTAN İNDİRİLDİ

Londra Heathrow’dan kalkacak uçakta emniyet kemerini bağlamayı reddeden üniversite hukuk öğretmeni, Kanada’da olduğunu sanacak kadar sarhoştu.
Meghna Kumar, 30, votkaları devirdikten sonra, Kanada Montreal’e kalkış hazırlığındaki uçağın kabin ekibine kötü davranmaya başladığında, kaptan kapıya dönmeye karar vererek kalkış noktasına geldi.
Polis uçağa geldiğinde, İngiltere Durham Üniversitesi’nden hukuk öğretmeni olarak katılması beklenen akademisyen koltukta uyuyordu. 7 Saatlik uçuş boyunca koltuğunda uyuduğunu ve Kanada’ya geldiklerini düşünürken tutuklandı.
Londra’nın batısındaki Kensington’da 1 milyon sterlinlik bir dairede yaşayan insan ilişkileri hukuk uzmanı, 9 Nisan’da tutuklandığında, Kanada Montreal McGill Universitesi öğrencilerine ders vermeye gidiyordu.
Kumar, British Airways ile iki yıl uçmaktan men edildi ve 4.500 £ tazminat ödemeye mahkum edildi.
Savcı James O’Connell, Kumar’ın uçmadan önce havaalanı barlarından birinde içki içtiğini söyledi.
Kabin ekibi kemerini bağlamasını istediğinde, içkinin etkisi ile küfürlere başlamıştı.
Kumar sadece iki votka aldığını iddia etti. Ancak daha sonra sarhoş bir halde uçağa girdiğini itiraf etti. 3,750 £ Para cezasına çarptırıldı ve 750 sterlin ödemesine karar verildi.
Özgeçmişi incelendiğinde; Lahey’deki Birleşmiş Milletler Uluslararası Ceza Mahkemelerinin çeşitli organları ve Londra’da büyük bir hukuk firmasının uluslararası tahkim bölümünde çalıştığı ve deneyim sahibi olduğu görüldü.
Savcılık makamından Gareth Weetman, Kumar’ın on yıldır depresyon ve endişe ile mücadele ettiğini söyleyerek bunun ‘kesinlikle trajik bir dava’ olduğunu ifade etti.
Yargıç Robin Johnson, davranışın utanç verici olduğunu söylerken, Durham Üniversitesi’nden bir sözcü, “üniversite, bireysel vakalar hakkında yorum yapmıyor” dedi.
 
 
 
 

Exit mobile version