Saraybosna havayolu sübvansiyonlarını başlatıyor, hedef 26 güzergah

Saraybosna havayolu sübvansiyonlarını başlatıyor, hedef 26 güzergah

Saraybosna Havalimanı, sübvansiyon karşılığında yeni güzergahların açılması için havayolu şirketlerine açık bir çağrıda bulundu.

Fonlar, Bosna Hersek’in başkentinde uçak üssü kurmak isteyen havayolu veya taşıyıcılara, Avrupa’da stratejik öneme sahip olduğu düşünülen şehirlere uçuş başlatanlara ve Saraybosna’dan uzun mesafeli uçuşlar, yani altı saatin üzerinde seferler düzenleyenlere dağıtılacak.

Ancak havalimanı öncelikli olarak, bazıları halihazırda hizmet verilen 26 Avrupa destinasyonunun tanıtımını hedefliyor. Bunlar arasında Berlin, Memmingen, Malmö, Kopenhag, Paris, Basel, Amsterdam, Eindhoven, Londra, Brüksel, Roma, Milano, Budapeşte, Prag, Barselona, Madrid, Cenevre, Bari, Lizbon, Düsseldorf, Atina, Tiran, Üsküp, İzmir, Antalya ve Podgorica yer alıyor.

Havalimanı Avrupa dışında ise Çin (Hong Kong dahil), Singapur, Lübnan, Japonya, Ürdün, Hindistan, İsrail, Endonezya ve Malezya’nın yanı sıra Kuzey Amerika’daki herhangi bir destinasyondan uçuşları hedefliyor.

Yerel makamlar yaklaşık 225.000 Euro tutarında sübvansiyon tahsis etmiş olup, bir havayolunun alabileceği miktar, başlatılan destinasyonların sayısına, sunulan destinasyonların türüne ve sunulan frekanslara bağlı. Kamuoyuna açık olan ve 4 Eylül’e kadar sürecek çağrıya başvurabilecek havayolları, stratejik öneme sahip 26 rotadan en az birini başlatmaları, seçilen rota ya da rotalarda haftada en az iki uçuş gerçekleştirmeleri, Saraybosna’ya ya da Saraybosna’dan en az 100.000 yolcu taşımayı öngörmeleri ve en az 100 kişilik bir uçakla faaliyet göstermeleri halinde seçilecek.

Bosna Hersek’in başkentinde üs kurmak isteyen taşıyıcılara, hizmet verilmeyen destinasyonlardan uçuş başlatan havayollarına, yukarıdaki listede yer alan Avrupa destinasyonlarından sefer başlatan taşıyıcılara, daha sonra mevcut hatlarda frekans artıranlara ve son olarak uzun mesafeli seferler başlatanlara öncelik verilecek.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir