Saraybosna Havalimanı’ndan Yeni Rotalar mı Açılıyor? SunExpress sübvansiyon karşılığında uçuş gerçekleştirecek

Saraybosna Havalimanı'ndan Yeni Rotalar mı Açılıyor? SunExpress sübvansiyon karşılığında uçuş gerçekleştirecek

Başvuruların Uzman Değerlendirmesi Komitesi, Saraybosna Havalimanı’ndan sübvansiyon karşılığında yeni seferler başlatılması için yapılan kamuoyu çağrısına yanıt veren beş havayolu şirketinden üçünün belirlenen koşulları karşıladığını açıkladı.

Ryanair, Wizz Air ve SunExpress’in mali destek almaya hak kazandığı belirtilirken, güzergahlar ve seferlere başlama tarihlerine ilişkin ek ayrıntıların zamanı geldiğinde açıklanacağı bildirildi.

Başvuruda bulunan LOT Polish Airlines ve TUI Airways ise ihale koşullarını karşılayamadı.

Öte yandan Norwegian Air Shuttle, teklifini belirlenen son tarihten sonra sunmuştur. Sonuç olarak başvurusu değerlendirmeye alınmamıştır.

Kamu çağrısı, Saraybosna’da operasyon başlatacak ya da üs kuracak havayolu şirketlerini hedeflemiş ve son on iki ay içinde hizmet verilmeyen destinasyonlardan uçuş başlatan, stratejik açıdan önemli destinasyonlara hizmet vermeye başlayan, Bosna Hersek’in başkentinde bir uçak konuşlandıran ya da altı saatten uzun uçuşlara başlayan taşıyıcılara fon sağlamıştır.

Sübvansiyonların değeri kamuoyuna açıklanmamıştır. Saraybosna’dan stratejik öneme sahip olduğu düşünülen hatlar Berlin, Memmingen, Malmö, Göteborg, Kopenhag, Paris, Basel, Amsterdam, Eindhoven, Londra, Brüksel, Roma, Milano, Budapeşte, Prag, Barselona, Girona, Madrid, Cenevre, Bari, Stockholm, Oslo, Dusseldorf, Atina, Tiran, Üsküp, İzmir, Antalya, Podgorica, Abu Dabi, Varşova, Hong Kong, Singapur, Çin, Endonezya, Ürdün, Japonya, Lübnan, Hindistan, İsrail ve Malezya’daki herhangi bir nokta ve Kuzey Amerika’daki herhangi bir varış noktası.

Sübvansiyon (Devletin kişi ya da kurumlara mal, para veya hizmet biçiminde yaptığı karşılıksız yardım) için başvuruda bulunan Ryanair ve SunExpress Saraybosna Havalimanı’na uçuş gerçekleştirmezken, Wizz Air kısa bir süre önce Londra Luton’dan sübvansiyonlu seferler başlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki iştiraki Abu Dabi’den Bosna Hersek’in başkentine sezonluk seferler düzenliyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version