Santa Kruz’da Feci Uçak Kazası.

Kasırga sezonunda Irma ve Maria kasırgalarıyla yoğun hasar gören ve kapatılan Santa Kruz Havaalanı, henüz bir hafta önce uçuşa açılmıştı.

VirJin Adaları Havalimanları yetkilileri Perşembe akşamı Santa Kruz, Rohlsen Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasını doğruladı. Düşen uçağın beş yolcusu da hayatını kaybettiği bildirildi.
Virjin Adaları Havalimanları Müdürü David Mapp, saat 8.30’da meydana geldiğini söylediği özel uçak kazasından sağ kurtulan olmadığını bildirirken “uçaktakilerin hepsi öldü…” dedi.
Enkazın korkunç durumda olduğunu belirten Mapp, “Paramparça enkaza bakarak uçağın modelini, numarasını veya türünü dahi söylemem imkansız” dedi.
Liman Otoritesi sözcüsü Monifa Brathwaite ise, henüz yetkililerin ölenlerin isimlerini açıklamaığını söyledi.

Özel uçakta hayatını kaybedenlerden en az birinin bölgenin önde gelen müzik gruplarından Stylee Band üyesi Kylo olduğu iddia edildi.
İlerleyen saatlerde yerel polis, özel uçağın Santa Kruz havaalanından kalkışından kısa bir süre sonra motor arızasıyla karşılaştığını ve pilotun tek motordan çıkan alevler yüzünden geri dönüp havaalanına inmeye çalıştığını, ancak uçağın beş yolcusuyla birlikte piste yakın bir yere düştüğünü rapor etti.

Exit mobile version