SAMSUN'DA YERLİ UÇAK YÜKSELECEK

Türkiye’de yerli teknoloji konusunda son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken Samsun’da yapımına başlanan yerli uçağın yüzde 50’lik bölümünün tamamlandığı belirtildi.
Türkiye’de yerli araç çalışmaları uzun zamandan beri sürdürülürken yerli uçak konusunda somut adımlar atılmaya devam ediliyor. 2013 yılının Ağustos ayı itibariyle başlanan yerde uçak projesinde yüzde 50’lik bir bölümün geride bırakıldığı belirtilirken Doğan adı verilen iki kişilik uçak projesinde son çalışmalara geçiş yapıldığı belirtildi.
Konu ile ilgili 19 Mayıs Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından resmi açıklamalar yapılırken projenin sürekli son hali ile ilgili detaylar paylaşılıyor. 2013 yılından itibaren yoğun bir şekilde çalışmaların yapıldığı araştırma merkezinde yapılan çeşitli araştırmalar ve proje çalışmalarının ardından yeni uçağın nasıl olacağıyla ilgili tüm detaylar netleştirilip 2015 yılının Şubat ayı itibariyle çalışmalara başlandı.
Çalışmalarda geride kalan yaklaşık 20 aylık sürede yüzde 50’lik bir ilerleme kaydedilirken uçağın montaj çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Uçak yapımı tamamlandıktan sonra Doğan adı verilecek ve 750 kilo ağırlığında olacak. Saatte 277 kilometre kadar hıza çıkabilecek uçak 6000 metre yüksekliğe kadar çıkabilecek. Uçağın boyu 7 metre, kanat uzunluğu ise 9 metre olacak. Şu anda özellikle donanımların tamamlanmasıyla birlikte montaj aşamasına geçilen uçak oldukça ilgi uyandırıyor.

Exit mobile version