ŞAMPİYONADA LETONYA AYAĞINA HELİKOPTER DÜŞTÜ

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Letonya ayağında bir helikopterin düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4’ü toprak 4’ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Letonya ayağının son gününde bir helikopter düştü.

Letonya Emniyeti, düşen helikopterin sivil helikopteri olduğunu doğruladı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre bir kişi hayatını kaybederken diğer üç kişi kazada yaralandı. İlk yardım ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğu belirtildi.

Letonya Acil Tıp Servisi Sözcüsü (NMPD) yaralılardan birinin de bilincinin kapalı olduğunu ifade etti. Öte yandan Avrupa Ralli Şampiyonası’nın final kısmı olan Letonya ayağı, kaza nedeniyle durduruldu.

CASTROL FORD TEAM TÜRKİYE LİDERDİ

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda geride kalan 7 yarış sonunda Castrol Ford Team Türkiye, 153 puanla lider durumdaydı. Castrol Ford Team Türkiye, Liepaja Ralli’si sonrasında liderliğini koruması durumunda Türkiye’ye rallide takım bazındaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirecek.

Exit mobile version