SAHTE PASAPORTA ALTI AY

Kardeşinin Fransız pasaportu ile Dubai’den Almanya’ya gitmeğe çalışırken yakalanınca, Gana’dan gelen müdür yardımcısı 6 ay hapse mahkum oldu.
Asliye Mahkemesi, mühür üzerinde oynama yapan 30 yaşındaki adamın, hapis cezasının bitiminde sınır dışı edilmesine karar verdi.
Şu anda gözaltında olan sanık, soruşturmada Gana’dayken Almanya’ya gitmeye karar verdiğini ve kardeşinin yardımına başvurduğunu itiraf etti. Suçlu “kardeşim Almanya’da yaşıyor ve bir Fransız pasaportu var, pasaportunu bana göndermesini rica ettim” ifadesini kullandı. “Kardeşimi aradığımda mühürün sahte olduğunu ve Dubai’den ayrılırken kullanmam gerektiğini söyledi”dedi.
Kardeşinin pasaportunu yanına alan adam, kendi Gana pasaportunu gösterdi ve Dubai’ye giriş yaptı. Almanya’ya gidiş için biniş kapısında, havayolu güvenlik görevlisi kendisine Almanya’ya giriş iznini sordu. Davalı, ona sahte mühürlü Fransız pasaportu gösterdi. Filipinli havayolu güvenlik sorumlusu, uçağa binmeden önce 3. Terminal’deki yolcuların pasaportlarını kontrol etmekle görevli olduğunu, pasaport sayfalarını kontrol ederken, benzer mühürlerden farklı görünen bir mührü tespit ettiğini ve fotografın da kendisine ait olmadığını tesbit etti.
 

Exit mobile version