SABİHA GÖKÇEN'İN YENİ CEO'SU BELLİ OLDU

Malaysia Airports Holdings tarafından işletilen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni CEO’su belli oldu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten İSG şirketinin yeni CEO’luğuna Ersel Göral getirildiği bilgisi tarafımıza ulaştı. Bildiğiniz üzere 1 Mart 2017 tarihinde Gökhan Buğday’ın ayrılması ile Sabiha’da CEO luk makamı boştu.
Daha önce TAV ve ICF Airport şirketlerinde görev yapan Ersel Göral, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni CEO’su olacak. Göral halen İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını yapan İGA İnşaat’ta üst düzey yönetici olarak çalışıyor.
TAV  Sabiha Gökçen’ii almak istiyor ve şimdiden “TAV Passport Kartı” Sabiha Gökçen havalimanı’nda sisteme sokturdu. TAV Passport uygulamasından sonra TAV tecrübesi olan Ersel Göral’ın da CEO’luğa getirilmesi,çok yakında Sabiha Gökçen’in TAV’a geçeceğinin sinyallerini veriyor.
Ersel Göral kimdir?
Göral, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden 1998 yılında mezun oldu. Çelebi Yer Hizmetleri bünyesinde Operasyon Süpervizörü olarak profesyonel çalışma hayatına başlayan Göral, 1995-1999 yılları arasında Gözen Havacılık Hizmetleri’nde İstanbul İstasyon Müdürü olarak görev yaptı. Ersel Göral daha sonra TAV İstanbul Havalimanı İşletmesi bünyesinde Terminal Operasyon Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.
Ersel Göral 2005-2007 yılları arasında TAV’ın Tiflis ve Batum’daki havalimanlarında Genel Müdür olarak görev yaptı. Göral, ICF Airports’taki görevine kadar ise yine TAV bünyesinde Tunus’un Monastir ve Enfidha havalimanlarından sorumlu Genel Müdür olarak çalıştı.
2011 yılında Antalya Havalimanı’nın işletmeciliğini yürüten ICF Airports’un Eş Genel Müdürü olan Ersel Göral 5 yıl bu görevde kalmıştı
 

Exit mobile version