Sabiha Gökçen’e ulaşım kolaylığı isteniyor.

Vatandaşlar Sabiha Gökçen’e ulaşım kolaylığı istiyor.

Atatürk Havalimanın taşınmasıyla birlikte birçok yolcu Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı ve varışlı seferleri tercih ediyor. Ancak ulaşım hala problemli.

İstanbul Havalimanına ulaşım ücretleri, uzaklık ve bilet ücretlerinde ki yükseklik vatandaşları Sabiha Gökçen’e yönlendirdi. Şu anda her iki havalimanında hali hazırda metrosu bulunmuyor. Ulaşım özel araçlarla ya da toplu taşıma ile sağlanıyor. İstanbul yeni havalimanına birçok noktadan seferler sık aralıklarla yapılıyor. Sabiha Gökçen Havalimanına ise Avrupa yakasından yalnızca Taksim’den, Anadolu yakasında ise Kadıköy ve Yenisahra duraklarından yolculara servis veriliyor.

Vatandaşlar bir çok noktadan sefer istiyor…

Özellikle her iki havalimanına eşit mesafede olan ilçelerde ki vatandaşlar, ulaşım sıkıntısı sebebiyle tercihlerini Sabiha Gökçen Havalimanından yana kullanamıyor. Bu duruma yetkililerden çözüm bekleyen vatandaşların talebi Büyükçekmece’den başlayan seferlerin icra edilmesi…

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Ataköy, Bakırköy, Merter, Aksaray istikametinde gerçekleştirilecek toplu taşıma seferleri Sabiha Gökçen Havalimanını daha işlek hale getirecektir.

Dünya geneline baktığımızda iki veya daha çok havalimanı olan kentlerde havalimanları arasında toplu taşıma hizmeti mevcut.

Atılması beklenen toplu taşıma adımı ile vatandaşlara alternatif ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Yetkililerin bu talebe yaklaşımları merakla bekleniyor.

Exit mobile version