Sabiha Gökçen’de %5 Uçuş İptali: HEAŞ’tan Kritik Açıklama

Sabiha Gökçen'de %5 Uçuş İptali: HEAŞ'tan Kritik Açıklama

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmecisi HEAŞ (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.), yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların %5’inin iptal edileceğini duyurdu.

HEAŞ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) tarafından alınan karar gereği, 26 Temmuz 2024 tarihinde saat 15.00’e kadar olan uçuşların %5’inin iptal edileceğini belirtti. HEAŞ’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Sabiha Gökçen Havalimanında 26.07.2024 bugün beklenen olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle, MADKOM toplantısında karar alınmıştır. MADKOM’da alınan karara göre; saat 15.00’e kadar olan uçuşların %5’i iptal edilecektir. Uçuşunuzu havayolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip edebilirsiniz.

MADKOM’un Önemi ve Kararın Arkasındaki Nedenler

MADKOM, hava durumu tahminlerine dayalı olarak acil durumlarda hızlı ve etkili kararlar almak amacıyla kurulmuş bir komitedir. Olumsuz hava koşullarının uçuş güvenliğini tehdit ettiği durumlarda, komite hızlıca toplanarak uçuş iptalleri veya ertelemeleri gibi önlemler alır. Yarın Sabiha Gökçen Havalimanı’nda beklenen şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle böyle bir karar alınmıştır.

Yolcular Ne Yapmalı?

Bugün uçuşu olan yolcuların, uçuşlarının iptal edilip edilmediğini öğrenmek için havayolu şirketlerinin web siteleri ve çağrı merkezlerini takip etmeleri gerekmektedir. Hava durumu ve uçuş iptalleri ile ilgili güncel bilgileri almak için havalimanının ve havayolu şirketlerinin resmi iletişim kanallarını kullanmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Exit mobile version