SABİHA GÖKÇEN VE ATATÜRK HAVALİMANI SINIFTA KALDI!

Uluslararası bir araştırma kuruluşunun 76 ülke havalimanı arasında yaptığı kalite araştırmasına göre Türkiye’nin en büyük iki havalimanı Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı bakın kaçıncı oldu. 
Yer hizmetleri, yolcu memnuniyeti, rötar sıklığı gibi kriterlere göre belirlenen listede Avrupa’dan 6 havalimanı ilk 10’a girmeyi başardı. Almanya’dan Münih (2.) ve Frankfurt (10.), İspanya’dan Barcelona El Prat (7.) ve Madrid Adolfo Suarez (8.), Danimarka Kopenhag (4.) ve Finlandiya Helsinki (5.) havalimanları kalite açısından ilk 10’da yer alırken, İngiltere’den 4 havalimanı en kötü 10 havalimanı arasında kendine yer buldu.
Geçen yılın birincisi Singapur Changi Havalimanı bu sene de yerini korurken, Kuveyt Havalimanı sonuncu olmaktan kurtulamadı.
Bir tarafta 3. havalimanının yapımı sürerken diğer tarafta sık sık rötar problemleri ve merkezden uzak olması nedeniyle eleştirilen Sabiha Gökçen Havalimanı, Buenos Aires’in ardından 42.; Atatürk Havalimanı ise Denver’ın ardından 60. sırada yer aldı.(turizmavrupa)

Exit mobile version