Saab-340 uçağı, kalkışta sağ burun tekerleğini düşürdü

Saab-340-uçağı,-kalkışta-sağ-burun-tekerleğini-düşürdü

 

22 yolcu ve 3 mürettebatla Kanada Lloydminster’den Calgary’ye 8P-3065 sefer sayılı iç hat uçuşunu gerçekleştiren C-GOIA tescil isimli Pacific Coastal Havayolları’nın Saab-340B tipi uçağın mürettebatı LLoydminster’den kalkış yaparken burun iniş takımından olağan dışı titreşimler hissetti.

Havalandıktan sonra iniş takımları normal şekilde içeriye alındı, anormal bir belirti görülmedi, mürettebat Calgary’ye devam etmeye karar verdi. Uçuşa devam ederken Lloydminster ATC, mürettebata kalkış yaptıkları piste yakın bir yerde bir burun tekerleğinin bulunduğunu bildirildi.

Mürettebat, ilgili check listi gerçekleştirdi, acil durum ilan etti ve iniş sonrasında acil servis talebinde bulundu. Calgary’ye iniş öncesi burun iniş takımının normal çıkarıldığı görüldü, ancak burun sağ tekerleği yoktu. Uçak, Calgary’ye sağlıklı bir iniş yaptı, sol burun tekerleğinin uçağın yükünü taşıdığı görüldüğü için aprona taxi yaparak gitti.

Kanada TSB, “sağ burun tekerleği dış bilyasının yağlama eksikliği nedeniyle kırılarak tekerleğin akstan çıkmasına neden olduğunu” bildirdi.

Exit mobile version