RYANAIR SENDİKA İLİŞKİLERİ YİNE GÜNDEMDE…

Reuters’ den alınan bilgi üzerine göre Ryanair’in İngiliz pilotlarını temsil eden sendika üyeleri, ödeme anlaşmazlığında  yapılacak faaliyetin desteklenip desteklenmediğini görmek için oy kullanacak.

Ryanair,in 2017 yılının sonlarında sendikaları ilk kez tanıması ve  baskıya boyun eğmesi üzerine geçen yıl bir dizi grev yaşanmıştı

Bu nedenle havayolu şirketinin, dört yılın en zayıf yıllık getirisi oluşmuştu

Avrupa’nın en büyük bütçeli havayolu şirketi, Avrupa’daki birçok sendika ile ücret ve ödeneklerle ilgili anlaşmalar yaparak anlaşmazlıkları ortadan kaldırmayı ve 18 ay önce İngiltere’nin BALPA birliği ile imzaladığı kabul anlaşmasının ötesine geçmeyi başardı.

Pazartesi günkü üyelere gönderilen bir bültende, sendika, Ryanair’in daha geniş bir anlaşmadaki görüşmelerin bir parçası olarak sunduğu ücret iddiasına “karşı teklif getiremediğini” söyledi ve havayolunu “durma taktikleri” ile suçladı.

BALPA’nın Ryanair Şirket Konseyi, “Ryanair pilotları olarak, şirketin başarısında anlamlı bir şekilde paylaşmamıza – şirketin hepimizin başarmasında etkili olduğumuz bir başarıya sahip olmamıza izin vermiyor” dedi.

.Ryanair İcra Kurulu Başkanı Michael O’Leary Pazartesi günü erken saatlerde bu yaz iş gücü sorunları nedeniyle aksamalar beklemediğini, ancak yenilenen aksamaları asla tamamen dışlayamayacağını söyledi.

Exit mobile version