Ryanair: Brexit'ten sonra uçuş olmayabilir

Avrupa havayolu devi Rynair’in Brexit karşıtlığıyla bilinen yöneticisi Michael O’Leary, AB Parlamentosu’nda konuştu ve Brexit’ten sonra taraflar arasında yapılacak uçuşların iptal edilmek durumunda kalacağını söyledi. O’Leary tek çözümün referandum sonuçlarını yok saymak olduğunu söyledi.

Lavrov: AB’nin Brexit’le ilgili zorlukları aşmasını umuyoruz

Avrupa’nın en büyük havayolu firması Rynair’in yöneticisi Michael O’Leary Avrupa Parlamentosu’nun Ulaşım ve Turizm Komitesi, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının bu ülke ve diğer AB üyeleri arasında yapılacak uçuşlar üzerinde doğuracağı etkiler üzerine konuştu. İngiltere’nin AB’den ayrılmasından önce gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde Brexit’i takip eden aylarda tüm uçuşların iptal olacağını söyleyen O’Leary, tatil planlarının iptal edileceğini, İngiltere’nin referandum sonuçlarını yok sayarak AB’de kalmaya devam etmesi olduğunu söyledi.”Açık Semalar Anlaşması” (Open Skies) İngiltere’ye kayıtlı havayolu şirketlerinin de AB’nin diğer üye ülkelerinde serbestçe işletilmesine imkan veriyor. Havacılık sektörü, diğer sektörlerin aksine Dünya Ticaret Örgütü’nün kurallarına tabi değil.

İngiltere ve AB arasındaki Brexit müzakereleri başladı

‘2019 BİLETLERİNİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ’O’Leary Brexit’in uygulanmaya başlamasıyla meydana gelecek hukuki boşluğu şu sözlerle anlattı: “Başımıza gelecek olanla nasıl baş edeceğimizi düşünmek zorundayız. Mart 2019 itibarıyla AB ve Avrupa arasında uçuş olmayacak ve bu durum haftalarca sürecek. (…) Geçici anlaşma ya da yasal dayanağın yokluğunda insanların 2019 yılı için aldığı biletleri iptal edeceğiz”
‘İNGİLİZLERİN TATİLE KARACHİ’YE GİTMEK İSTEYECEKLERİNDEN ŞÜPHELİYİM’
O’Leary ucuz tatil yapabilmek için ekonomisi İngiltere’ye nazaran geride olan AB ülkelerine giden İngilizlerin Brexit’ten ‘zararlı çıkacağını’ şu cümlelerle ifade etti: “Şüphesiz pek çok Pakistanlı İngiltere’ye seyehat etmek isteyecektir ama İspanya, Portekiz ve Yunanistan hayali kuran İngilizlerin yaz tatilini Karaçi’de geçirmek isteyeceğinden emin değilim.”

Brexit müzakerelerinde ilk tur: Önce vatandaşlık hakları sonra ticaret

İngiltere’nin AB’den ayrılması için verilen mühlet Mart 2019’da doluyor. Eğer bu tarihe kadar İngiltere’nin birlikten ayrıldıktan sonra AB nezdindeki statüsünün ne olacağı sorunu taraflar arasında karara bağlanamamış olursa İngiltere ayrıldıktan sonra AB nezdinde herhangi bir üçüncü ülke statüsüne düşecek. Bu durum ‘hard-Brexit olarak tanımlanıyor. Mart 2019’un çok geç olacağını savunan O’Leary’ye göre ise AB-İngiltere ilişkileri 2018 Eylül tarihine kadar netleştirilmek zorunda.(Sputnik)

Exit mobile version