Rusya’ya Yeni Su-30SM2 Savaş Uçakları Teslim Edildi

Rusya’ya Yeni Su-30SM2 Savaş Uçakları Teslim Edildi

Irkutsk Havacılık Tesisi (IAP), Rusya Savunma Bakanlığı’na yeni Su-30SM2 savaş uçaklarını teslim etti. IAP, bu teslimatın ardından savaş uçaklarının gerekli yer ve uçuş testlerini başarıyla tamamladığını açıkladı. Yeni Su-30SM2’ler, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’ne, mevcut Su-30SM modellerinin gelişmiş bir versiyonu olarak sunulacak.

Gelişmiş Kabiliyetler ve Modernizasyon

Su-30SM2, “Super Sukhoi” olarak bilinen Su-30SM’nin modernize edilmiş bir versiyonudur. Yeni modelde, Su-30SM’nin temel avantajlarının korunmasının yanı sıra, önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Bunlar arasında gelişmiş bir motor ve savaş yeteneklerini genişleten yeni bir radar bulunuyor. Su-30SM2’nin motoru, Su-35’ten türetilen AL-41F-1S TVC motoru olup, daha yüksek itme-ağırlık oranı, düşük yakıt tüketimi ve uzun bakım aralıkları sağlıyor.

Yeni Radar ve Elektronik Sistemler

Su-30SM2’de, Su-30SM’deki PESA radarına kıyasla artırılmış algılama ve izleme performansı sunan N011M Bars-R radarı kullanılıyor. Ayrıca, uçağın modernizasyonu, Rusya’nın yeni nesil komuta ve kontrol ağına entegrasyonunu sağlayan OSNOD çok kanallı iletişim ve bilgi dağıtım sistemiyle güçlendirilmiş durumda.

Exit mobile version