Rusya’nın en büyük kargo havayolu şirketi tüm Boeing uçuşlarını askıya aldı

Rusya'nın-en-büyük-kargo-havayolu-şirketi-tüm-Boeing-uçuşlarını-askıya-aldı

 

Rusya’nın en büyük kargo havayolu şirketi Volga-Dnepr Group, Batı yaptırımları nedeniyle Boeing uçaklarını kullanan tüm uçuşları askıya aldı .

Yaptırımlar uçak ve parçalarının Rusya’ya tedarikini kesti. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa hava sahalarını Rus havayollarına kapattı ve Moskova da aynı önlemi onlara uygulayarak karşılık verdi.

Volga-Dnepr yaptığı açıklamada, yaptırımlar ve Bermuda Sivil Havacılık Otoritesi’nin (BCAA) uçakların uçuşa elverişlilik sertifikalarını feshetme kararı nedeniyle 18 adet Boeing 747 ve 6 adet Boeing 737 uçağı kullanan yan kuruluşları AirBridgeCargo ve Atran’ın operasyonlarını durdurduğunu söyledi.

Volga Dnepr yönetimi, “ortaklar ve devlet düzenleyicileri ile birlikte olası bir çözüm bulmak için bilinçli bir karar verdik” dedi.

Büyük ve ağır kargo pazarında kendisini dünya lideri olarak tanımlayan Volga-Dnepr, aralarında An-124 ve Il-76 kargo jetlerinin de bulunduğu Rus yapımı uçakları uçurmaya devam ediyor.

Rusya, ülkenin havayollarının yabancı şirketlerden kiralanan uçakları Rusya uçak siciline kaydetmesine izin veren bir yasayı onayladı. Bu, Batı’nın yüzlerce jet uçağının dahil olduğu toplu bir temerrüde ilişkin korkularını körüklemesi muhtemel bir manevra.

Exit mobile version