Rusya’daki uçuş yasakları örtülü ambargo mu?

rusya-ucus-yasaklamasi

Rusya’nın Volgograd ve Krasnodar kentlerinden Türkiye’ye uçuşların yasaklanması Rus turizmcilerin tepkisine neden oldu.

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın Volgograd ve Krasnodar havalimanlarından Türkiye ve İngiltere’ye olan direkt uçuşları durdurması, kentteki turizmcilerin ve tatil planı yapan Rusların tepkisine neden oldu.

Yasağın kaldırılması içen resmi makamlara başvuruda bulunan turizmciler, komşu kent Rostov-na-Donu’dan Antalya’ya uçuşlar devam ederken kentlerinden yapılacak charter uçuşlarının durdurulmasının ayrımcılık olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak Başbakan Mihail Mişustin’e, Ulaştırma Bakanlığına ve Federal Hava Taşımacılığı Dairesine başvuruda bulunan turizmcilerin şikâyet dilekçelerinde Volgograd veya Krasnodar’dan Türkiye’ye uçmak yasaklanırken komşu kentler Rostov-on-Don veya Astrahan’dan uçuşların neden devam ettiği soruldu.

Yasak nedeniyle, tatil için Türkiye’ye gitmeyi planlayan Rusların yedi saatlik otobüs yolculuğu sonrasında Rostov-on-Don havaalanından Türkiye’ye uçmak zorunda kalacağına dikkat çeken turizmciler, bu durumun çocuklu aileleri ve yaşlıların tatil planlarını değiştirmek zorunda bırakacağını savundular.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) basın sekreteri Irina Tyurina ise yaptığı değerlendirmede, kararın bu yaz bu Türkiye’ye gidecek turistlerin kararını etkileyeceğini söyledi.

Uçuşların yasaklandığı havalimanlarının, önemli kaynak kentler olan Krasnodar, Soçi, Tümen ve Volgograd’daki tatilcileri etkileyeceğini belirten Irina Tyurina, geçmiş yıllarda bu şehirlerden Türkiye’ye önemli sayıda turist gittiğine dikkat çekerek “uluslararası uçuşlara verilen izin konusunda yapılan ayrımcılığın tuhaf göründüğünü” belirtti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yetkilileri ilkbahar ve yaz aylarında Türkiye’ye direkt uçuş yapılabilecek şehir sayısının 21 ile sınırlı olduğunu duyurdu. (turizmajansi)

Exit mobile version