Rusya, Ukrayna’da iki MiG-29 uçağını düşürdü

Rusya, Ukrayna'da iki MiG-29 uçağını düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus hava savunma araçlarının Ukrayna’nın Dnepropetrovsk bölgesinde iki Mig-29 uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Açıklamada “Hava savunma araçları Dnipropetrovsk bölgesindeki Pershotravensk ve Braginovka yerleşim bölgelerinde Ukrayna hava kuvvetlerine ait iki MiG-29 uçağını düşürdü” denildi.

Savunma Bakanlığına göre Rus Silahlı Kuvvetleri ayrıca Dolgintsevo ve Dnipropetrovsk yakınlarındaki Ukrayna askeri havaalanlarında hava savunma teçhizatı bulunan iki depoyu da imha etti.

Kasım ayı ortalarında Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının DNR’deki Krasnoarmeysk kasabası yakınlarında bir Ukrayna MiG-29 uçağını düşürdüğünü, 15 Kasım’da Rus hava savunma güçleri de Dnipropetrovsk Bölgesi’ndeki Pavlograd kasabası yakınlarında bir Ukrayna MiG-29’unu düşürdü. 23 Kasım’da Savunma Bakanlığı Kherson Bölgesi’nde bir Ukrayna Mi-8 helikopterinin düşürüldüğünü bildirdi.

Savunma Bakanlığı’na göre çatışmaların başlamasından bu yana Rus Silahlı Kuvvetleri 539 uçak, 255 helikopter, 13.600’den fazla tank ve diğer zırhlı muharebe araçlarının yanı sıra 9.183’den fazla insansız hava aracı ve AFU’nun diğer silahlarını imha etti.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version