Rusya, Türkiye’ye 36 ton ek insani yardım gönderdi

rusya-36-yon-insani-yardım-malzemesi

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük deprem küresel toplumu sarsmış ve tüm dünya ülkelerini acil yardım malzemesi göndermeye başladı. Rusya ise Türkiye’ye 36 ton ek insani yardım gönderdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, insani yardımın üç uçakla ulaştırıldığını belirtti.

Açıklamada, “Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın insani yardım taşıyan Il-76 uçağı Türkiye’ye doğru yola çıktı” denildi. “Yıkıcı depremden etkilenen Türk vatandaşlarına 36 ton kadar insani yardım gönderildi.”

Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye’ye ilk ulaşanlar arasında Rusya’dan bir acil durum ekibi de yer aldı. 100 kişilik Rus kurtarma ekibi, binlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına ve birçoğunun durumunun kritik olmasına neden olan depremlerin sonuçlarını ortadan kaldırmak üzere 7 Şubat’ta depremin en çok etkilediği Kahramanmaraş iline ulaştı. Travmatologlar, beyin cerrahları, cerrahlar, anestezi uzmanları ve yoğun bakım uzmanları da dahil olmak üzere kurtarma ekipleri ve tıbbi uzmanlardan oluşan ikinci ekip ertesi gün yola çıktı.

Rus uçakları şu ana kadar Türkiye’ye yaklaşık 150 kurtarma ve sağlık uzmanı, ekipman ve ilaç ulaştırdı. Basında yer alan haberlere göre Rusya, 500 çadır, 9,000 uyku tulumu ve ısı yalıtımlı mat ve 19 ton gıda ürünü de dâhil olmak üzere insani yardım malzemesi içeren üç uçak gönderdi.

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’yi sarsan şiddetli depremleri Avrupa’nın “son yüzyıldaki en kötü doğal afeti” olarak nitelendirdi.

Exit mobile version