featured

Rusya Türkiye Uçuşları Yasaklanır mı?

Rusya’nın Mısıra yönelik seferlerini yasaklamasının ardından, Rus Komünist Partisi, Rusya Federasyon Konseyi’ne diğer ülkelere de yasak getirilmesi yönünde teklifte bulundu. Federasyon Konseyi ise bu öneriye sıcak bakarak, Türkiye ve Tunus’a uçuşların yasaklanmasına destek verdiğini açıkladı.

Rus havayolu firması Metrojet’in Sina Yarımadası’na düşmesi sonucu 224 Rus vatandaşı hayatını kaybetmesi üzerine güvenlik endişesiyle bölgeye gerçekleştirilen uçuşların iptali yönünda karar aldı. Rusya Federasyonu Komünist Partisi, Rus turistlerin güvenliği için diğer ülkelere de yasak getirilmesi konusunu Rusya Federasyonu Konseyi’ne taşıdı. Konsey ise, Türkiye ve Tunus’a uçuşların yasaklanmasına destek verdi.Haberrus’ta yer alan habere göre, daha önce Rus basınında diğer ülkelere de uçuş yasağı getirilebileceği haberleri yer almıştı. Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov ise Rus istihbarat servislerinin Mısır dışındaki ülkelere giden seferlerin de durdurulması konusunda bir tavsiyede bulunmadıklarını dile getirmişti.
Rus turistlerin güvenliğini Federasyon Komisyonu’na taşıyan Rusya Federasyonu Komünist Partisi milletvekillerinden İgor Morozov konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında ise, “Türkiye ve Tunus kitlesel turizm açısından geriye kalan en büyük iki ülke, fakat bugün hem Türkiye’deki hem de Tunus’taki güvenlik düzeyi hakkında konuşacak olursak, daha iyisini diliyoruz.” şeklinde konuştu. Rus yolcu uçağının Mısır’dan Rusya’ya dönerken henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı düşmesinin ardından Rusya 6 Kasımdan itibaren güvenlik sebebiyle Mısır ile uçuşları yasaklamıştı. ( Turizmde bu sabah)

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir