Rusya, Sukhoi Superjet 100’ün Yeni Bir Versiyonunu Geliştirmeye Hazırlanıyor

rusya-supersonik-ucak-ssj

Rusya, Sukhoi Superjet 100’ün yeni bir versiyonunu piyasaya sürmek istiyor. Gelecek yıl yer testi için planlanan yeni PD-8 motoruyla güçlendirilen Rostec, uçağı ekonomik olarak daha çekici hale getireceğini umuyor. Adı SSJ-NEW veya kulağa daha çok Rusça gelen farklı bir isim alabilir.

Dar gövde projesi MC-21, esas olarak ABD tarafından ülkeye uygulanan yaptırımlar nedeniyle yavaşladığında, United Aircraft Corporation ve Rostec, hem bileşenlerin hem de motorların yurtiçi tedarikini sağlamaya başladı.

Irkut MC-21-300, biri Rus yapımı Aviadvigatel PD-14 olmak üzere iki motor seçeneğiyle gelecek. SSJ-NEW, Fransız motor üreticisi Safran ile ortak bir projenin sonucu olan ve 2007’den beri üretimde olan versiyona güç veren Powerjet SaM146 yerine PD-8 motorlarıyla gelecek.

Fikir, yabancı tedarikçilere olan bağımlılığı azaltmanın yanı sıra, uçağı daha ucuz ve böylece bölgesel operatörler için daha çekici hale getirmektir. Yeni versiyon için tip sertifikasının 2023 yılında planlandığı ve havayollarına ilk teslimatların 2024 yılında gerçekleştirileceği bildiriliyor.

Exit mobile version