Rusya, Su-57 Üretim Kapasitesini Arttırıyor

Rusya, Su-57 Üretim Kapasitesini Arttırıyor

Rusya, Komsomolsk-on-Amur Havacılık Fabrikası‘nda (KnAAZ) yeni nesil Su-57 Felon savaş uçağının üretim kapasitesini genişletmek amacıyla yeni tesisler inşa ediyor. Bu hamle, fabrikanın 90. yıldönümünde devreye girerken, ülkenin hava muharebe gücünü güçlendirme stratejisinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Yeni açılan tesisler arasında Su-57’nin yakıt sistemlerinin test edildiği bir bina ve uçak içi radyo-elektronik ekipmanların entegrasyonu ve test edilmesi için kullanılan bir hangarın ilk aşaması bulunuyor. Bu tesisler, Su-57’nin seri üretiminin artırılmasında kritik bir rol oynayacak.

United Aircraft Corporation (UAC) Başkanı Yuri Slyusar, bu genişletme çalışmalarının devlet finansmanı ve şirketin kendi kaynaklarını içeren çok yıllık bir yatırım programının parçası olduğunu belirtti. Su-57 üretim hattının genişletilmesi ve sistem testleri için ek tesislerin kurulması planlanıyor.

KnAAZ UAC şubesinin Direktörü Alexander Pekarsh, bu tesislerin en kısa sürede faaliyete geçmesinin hedeflendiğini ve tesisin kapasitesinin artırılmasının, Su-57’nin üretim verimliliğini ve teknolojik ilerlemesini hızlandıracağını vurguladı.

Su-57 Felon, Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı olarak, gelişmiş gizlilik teknolojisi, süper manevra kabiliyeti ve hassas saldırılar için donatılmış sistemleriyle dünyanın en gelişmiş uçakları arasında yer alıyor. Bu yeni tesislerle birlikte, Rusya Savunma Bakanlığı’nın taleplerini karşılayacak üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Exit mobile version