Rusya ile İt dalaşı yerine Kilit dalaşı yapıyoruz

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından, Suriye sınırında uçan Türk ve Rus uçakları arasında birbirlerine “kilit atma” savaşı başladı. Rusya’nın, sınıra kurduğu S-400 hava savunma sistemiyle birlikte bu tacizini daha da artırması bekleniyor. Askeri kaynaklar ise Türkiye hava sahasının ihlaline devam edilmesi ve uyarıların dikkate alınmaması durumunda pilotlara verilen “vur” emrinin geçerli olduğuna dikkat çekiyor.  
Her ne kadar gerilimi tırmandırmamaya Rusya Ve Türkiye azami gayreti göstermesine rağmen yinede karşılıklı önlemler alınıyor.

Askeri kaynaklar, düşürülen uçakla birlikte, sınır hattında radar kilidi savaşları da başladığını ve Rus uçaklarının bölgede devriye uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına radar kilidi attığını söylüyor.

Rusya’nın Suriye’de kurduğu S-400 hava savunma sisteminin ardından havadaki kilit savaşlarının daha da artırması bekleniyor. Askeri kaynakların radar kilidi hakkında verdiği bilgilerde, bu sistemle hava sahanıza yaklaşan cisimle ilgili radarlar ‘Seni tanıyorum ve farkındayım’ şeklinde mesaj vermiş oluyor. Aynı durum bizim açımızdan da geçerli. Biz de gerek radar sistemimizle, gerek savaş uçaklarımızla Türk hava sahasına yaklaşan hava taşıtlarına aynı şekilde ‘Radarımıza girdin’ mesajı gönderiyoruz. Bu, günlük olağan bir trafik.

Exit mobile version