RUS Uçağını CIA'mi Düşürdü

Boulevard Voltaire gazetesinden alınan habere göre, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin önceleri CIA’dan gelen talep doğrultusunda Suriye muhalefet gruplarına uçakları düşürme kabiliyetine sahip uçaksavar silahları gönderdiği söyleniyor.
Haberi yapan gazete, sorulması gereken temel sorunun şu olduğunu ifade etti: “Muhalifler, Rus uçağını Türkiye ya da Suudi Arabistan’ın gönderdiği silahları kullanarak düşürmüş olabilir mi?”
“ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un gözlerine nasıl bakabildiğini çok merak ediyorum” diye yazan gazete, ABD’nin Rusya’ya Honduras ya da Grenada muamelesi yaptığını belirtti.
‘MUHALİFLER UÇAK DÜŞÜRME KAPASİTESİNE SAHİP’
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan muhaliflerin CIA’nin sponsorluğunda 10 bin metrenin üzerinde seyreden uçakları düşürme kapasitesine sahip silahlarla donatılması ihtimali, Mısır’daki Rus uçağının düşüşü konusunda okları ABD’ye çevirebilir. Yazıya göre bu silahları ele geçiren teröristler, eylem alanları içinde tüm askeri ya da sivil uçakları düşürebilir.
ABD ve müttefikleri, Esad’a karşı savaşan Suriyeli muhaliflere çok sayıda yüksek kapasiteli silah temin etmişti. Rusya, ABD’yi söz konusu silahların radikal grupların eline geçebileceği ve çok ağır sonuçlar ortaya çıkabileceği konusunda uyarmıştı.
Exit mobile version