Rus Savaş Uçakları Karadeniz Üzerinde ABD Casus Uçaklarına Önleme Yaptı

Rus-Savaş-Uçakları-Karadeniz-Üzerinde-ABD-Casus-Uçaklarına-Önleme-Yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi (NDCC) Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus savaş uçakları Su-27 ve Su-30’un Karadeniz üzerinden ABD keşif uçaklarını önlemek etmek için havalandığını ve sınır ihlaline izin verilmediğini söyledi.

3 Aralık’ta Rus hava sahası kontrolünün, Karadeniz’in tarafsız suları üzerinden Rusya’nın devlet sınırına yaklaşan hedefleri tespit ettiği kaydedildi.

“Hava hedeflerini belirlemek ve Rusya devlet sınırının ihlal edilmesini önlemek için Su-27 ve Su-30 avcı uçakları havalandı.

Rus savaş uçaklarının mürettebatı, hava hedeflerini ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 stratejik keşif uçağı ve ABD Kara Kuvvetleri’ne ait CL-600 keşif ve hedef belirleme uçağı Artemis olarak belirledi ve onlara Karadeniz üzerinden eşlik etti” denildi.

Yabancı askeri uçaklar devlet sınırından uzaklaştıktan sonra, Rus savaşçılar güvenli bir şekilde ev havaalanına döndüler. Rus savaşçılarının uçuşları, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirildi, devlet sınırı güvenli kaldı.

Exit mobile version