Rus pilotlara ilginç talimat: ‘Çok fazla fren kullanmayın’

rus-pilotlar

 

Avrupa ve ABD’nin kendine uyguladığı yaptırımlar nedeni ile ticari havacılık sektörünün zor günler yaşadığı Rusya’da, S7 Havayollarının uçaklardaki aşınma ve yıpranmanın önüne geçmek için pilotlardan çok fazla fren kullanılmamasını istediği iddia edildi. Uzmanlar yedek parça bulma konusunda sıkıntı yaşayan Rusya’nın yıl sonunda sağlam uçaklarını parçalamak zorunda kalabileceğini öne sürüyor.

Ukrayna’ya başlattıkları savaş sonrası Avrupa ve ABD’nin yaptırım kıskacına aldığı Rusya en büyük sıkıntılardan birini ticari havacılık sektöründe yedek parça bulma konusunda yaşıyor.

AIRBUS VE BOEING TEDARİĞİ DURDURDU

Sektörün iki dev ismi Airbus ve Boeing Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde ülkeye yedek parça tedarikini durdurdu. Rusya şimdi Batı jetlerinden oluşan mevcut filosunda yaşanan sıkıntılar için ya kendi üretimini yapmak ya da elinde olan sağlıklı uçaklardaki parçalar arasında değişim yapmak zorunda.

YAZ SONUNDA ELLERİNDEKİ UÇAKLARI PARÇALAMAK ZORUNDA KALACAKLAR

Rus havayolları ülkedeki ticari hava yolculuğunun fiilen durmasının önüne geçmek için umutsuzca çare ararken, uzmanlar yaz sonuna doğru ülkenin ellerindeki sağlam uçakları parçalamak zorunda kalabileceğini belirtiyor.

Exit mobile version