Rus havayolu şirketlerine bir darbe daha!

rus-havayolu-şirketler

Avrupa Komisyonu hava güvenliği için 20 Rus havayolunu kara listeye aldığı iddia edildi.

Belgeye göre bu karar, Rus şirketlerin uçaklarının “uluslararası güvenlik standartlarını” karşılamaması nedeniyle alındı.

Kara listede hangi Rus havayolları var:

Aeroflot; Popeda; Rossia; Utair; Smartavia; North Wind; North Star; Ural Havayolları; Sibirya Havayolları; İzjavya; Yakutya; Aurora Havayolları; Aviastar-TU; Rus jeti; UVT Aero; IrAero; Alrosa Havayolları; Ruslayn; İkar Havayolları; Yamal.

Skol (şirket Kasım 2021’de kara listeye alındı).

Basın açıklamasına göre, yabancı uçakların Rus sicillerine tescili, havayollarının gerekli uluslararası sertifikalar olmadan uçak işletmesine izin verdi ancak AB Ulaştırma Komiseri Adina Valyan’a göre, bu yolcular için tehlikeli olabilir.

26 Şubat’ta, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal operasyonunun arka planında, Avrupa Birliği, Avrupa uçaklarının Rusya’da tedarikini, satışını, kiralanmasını, bakımını ve sigortasını yasakladı. 28 Mart’tan itibaren Rusya’ya uçak kiralayan Avrupalı leasing firmaları Rus şirketleri ile arasındaki sözleşmeleri durdurdu. Yurt dışında uçuşta olan bu uçaklara el konuldu. Rusya Ulaştırma Bakanlığı, 1300 uçaktan yaklaşık 800’ünün Rus havacılık siciline devredildiğini ve 79 uçağın yurtdışında tutuklandığını bildirdi.

Exit mobile version