Eurocontrol

Rus hacker grubu havacılık otoritesi Eurocontrol’e saldırdı

Avrupa havacılık otoritesi Eurocontrol, Rusya yanlısı bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. Web sitesi ve iletişim geçici olarak felç oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü 19 Nisan’da Rus yanlısı bilgisayar korsanları tarafından hedef alındı. Kuruluş tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, saldırı web sitesinde kesintilere yol açtı. Ancak sorumlu kişiler hava trafiğinin etkilenmediğini belirtildi.

Üst düzey bir Eurocontrol yetkilisi Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada önemli hava güvenlik sistemlerinin korunduğunu söyledi. Bu sistemler bilgisayar korsanlarının sızabileceği harici ağlara bağlı değildir. Ancak iç iletişim saldırılardan etkilenmiştir. Bu nedenle 2,000 çalışan başka yazılımlar aracılığıyla iletişim kurmak zorunda kaldı.

Raporlara göre, havacılık otoritesinin web sitesi Perşembe günü (20 Nisan 2023) geçici olarak kullanılamadı. Buna ek olarak, kuruluşun Ağ Operasyonları Portalı’nda (NOP) havayolu şirketlerine uçuş planlarını diğer kanallar aracılığıyla göndermeleri için bir bildirim vardı.

Killnet grubunun göstergeleri

“Wall Street Journal “dan alınan bilgiye göre, Rus hacker grubu Killnet daha önce Telegram kanalında Eurocontrol’e yönelik bir saldırıyı duyurmuştu. Buna göre siber çete, diğer hackerları 100 saatlik bir maratona katılmaya çağırdı. Görünüşe göre bu, sunucuların bir talep seliyle bombardımana tutulduğu bir DDoS saldırısına (Distributed Denial of Service) atıfta bulunuyor. Buna ek olarak, Killnet’in bir başka Telegram gönderisinde Eurocontrol’ün NATO ile bağlantılı olduğunu ve Ukrayna’yı desteklediğini söyleyerek saldırıyı meşrulaştırdığı söyleniyor.

Killnet hackerları Ukrayna’yı destekleyen ülkelere yönelik DDoS saldırılarıyla tanınıyor. Grup bu yılın başlarında, Alman hükümetinin Rusya tarafından saldırıya uğrayan Ukrayna’ya tank tedarik etme kararının kamuoyuna yansımasının ardından Almanya’daki hedefleri hedef almıştı.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir