Rus Bilim Kadınlarına: Makyajsız ve erkeksiz ne yapacaksınız?

Rusya’da insan fizyolojisi ve psikolojisi üzerine deneyler yapmak isteyen 6 bilim kadını 8 gün boyunca bir kapsülün içinde yaşayacak. Gazeteciler tarafından cinsiyetci sorulara maruz kalan bilim kadınlarına en son Makyajsız ve erkeksiz ne yapacaksınız? diye soruldu

 
Rusya Biyomedikal Problemler Enstitüsü’nde, yaşları 22 ila 34 arasında değişen Rus bilim insanları, “AY 2015” görevi için 8 gün sürecek deneme çalışması için, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bir kapsülde yaşayacak.
Göreve katılan 6 bilim insanının hepsi kadın. Aralarında biyofizikçi, psikolog, hekim bulunan kadınlar, bu çalışmayla, yıldızlar arasında bir süre yaşayacak olan insanların fizyolojisi ve duygusal durumlarını inceleyecek.
Öte yandan bu zorlu göreve hazırlanan kadınlar, gazetecilerin sorularını yanıtlamak için kamera karşısına geçtiğinde, ne üstlendikleri görevin zorluğu, ne çaplı bilim insanları olması ile ilgi çekti; gazetecilerin soruları hep cinsiyetçi yerden geldi.
MAKYAJSIZ VE ERKEKSİZ 8 GÜNÜ, KAFALARI ALMADI
“8 gün boyunca makyaj yapmadan nasıl yaşayacaksınız”, “Etrafınızda erkekler olmadan nasıl başa çıkacaksınız” sorularıyla karşılaşan kadınlar, gazetecilerin sorularını sükunetle yanıtladı.
Bilim insanlarının takım kaptanı Darya Komissarova; “Biz makyajsız da yeterince güzeliz” derken, Anna Kussmaul; “Biz işimizi yapıyoruz. işinizi yaparken etraftaki kadın ve erkekleri düşünmezsiniz” dedi.
Deneyin şefi Sergei Ponomaryov, bugüne dek bir uzay ekibinin tamamen kadınlardan oluşmadığını belirterek, “uzayın geleceği kadın ve erkeklere eşit oranda aittir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version