Royal Jordanian Havayolları, 10 adet Embraer E2 siparişi verdi

Royal-Jordanian-Havayolları,-10-adet-Embraer-E2-siparişi-verdi

 

İstanbul Airshow fuarının ilk günü Royal Jordanian (RJ), Embraer’in gelişmiş E2-Ailesi uçaklarının iki çeşidini filosuna eklemek için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Ürdün’ün bayrak taşıyıcısı Royal Jordanian, kısa mesafeli bölgesel filosunu modernize etmek için Brezilyalı üretici Embraer’i seçti. Anlaşma, Royal Jordanian Başkan Yardımcısı Samer Majali ve Embraer Ticari Uçak CEO’su Arjan Meijer tarafından İstanbul Airshow‘da imzalandı.

MoU’ya göre, Royal Jordanian bölgesel filosuna E190-E2 ve E195-E2 tiplerinde toplam 10 yeni Embraer E2 jeti eklemeyi planlıyor. Royal Jordanian, Embraer’ın yeni müşterisi değil; 15 yıldır E190 ve E175 olmak üzere E-jet uçaklarını kullanıyor. Bu nedenle, aynı uçak tipini seçerek, Ürdün Kraliyet Havayolları pilot eğitimi, yedek parça temini, ekip planlaması ve bakım maliyetleri açısından önemli maliyet tasarruflarından faydalanacaktır.

Royal Jordanian için başka avantajlar da getiriyor; ilk olarak, yeni bölgesel jetler, şu anda RJ tarafından işletilen önceki nesil E-jetlere göre koltuk başına %25,4 daha iyi yakıt verimliliği ve %16 daha az yakıt tüketimi ile olağanüstü çevresel performans sunar.

Embrear E2 jetlerinin teknolojisi, mükemmel ekonomisi ve kabin konforu, dünya çapında birçok havayolunun dikkatini çekti.

Yeni E2 kabini, %40 daha büyük baş üstü dolapları, daha geniş koridor, ortam aydınlatması ve kablosuz bağlantı sayesinde yolculara gelişmiş ve rahat bir deneyim sunuyor. MoU’da, Royal Jordanian iki sınıflı bir konfigürasyonu tercih etti: Business Class veya Crown sınıfı, 12 yolcu kapasiteli olacak ve 53 inçlik diz mesafesi ve bireysel portatif I-pedler. E190-E2 ekonomik kabinde 80, E195-E2’nin ekonomi kabini ise 108 yolcu kapasitelidir.

Exit mobile version