Rize’den Bahreyn ve Ürdün’e Haftalık Uçuşlar Başlıyor

Türkiye, uluslararası havacılık alanındaki etkisini genişletmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahreyn ve Ürdün ile imzalanan mutabakat zaptları çerçevesinde Rize-Artvin Havalimanı’ndan Bahreyn ve Amman’a haftalık 7 frekans uçuş düzenleme yetkisinin karşılıklı olarak tanındığını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19-24 Ekim tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği’nde Türkiye adına Bahreyn ve Ürdün ile imzalanan mutabakat zaptlarının ayrıntılarını paylaştı. İmzalanan anlaşmalarla Rize-Artvin Havalimanı’ndan her iki ülkeye haftalık 7 uçuş düzenlenebilecek. Hava Ulaşımında Yeni Hatlar: Rize ve Bahreyn-Ürdün Bağlantısı Bakan Uraloğlu, anlaşmaların Rize ve Bahreyn ile Ürdün arasında hava yolu ulaşımını başlatmak için gerekli hukuki ve ticari temeli sağladığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bahreyn ve Ürdün ile yapılan anlaşmalar, Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki stratejik önemini artırırken, Rize-Artvin Havalimanı’nı uluslararası bağlantılara açacak. Bu seferler sayesinde Rize ve çevresinin doğal ve kültürel değerleri çok daha geniş kitlelere ulaşacak.” Rize’de Turizm ve Ekonomiye Yeni Destek Bakan Uraloğlu, bölgenin yayla turizmi, doğa turizmi ve kültürel miras alanlarında sunduğu imkanlarla dikkat çektiğini belirterek, yeni uçuş hatlarının Rize turizmi için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. “Bölgenin doğal güzellikleri turistler için daha ulaşılabilir olacak, bu da yerel ekonomiyi canlandırarak ticari faaliyetlere destek sağlayacak. Rize, uluslararası arenada daha fazla tanınacak ve turizmde önemli bir ivme kazanacak. Bu adımla, Rize’nin ekonomik ve turistik potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmek mümkün olacak.” Rize-Artvin Havalimanı Uluslararası Bağlantılar Kazanıyor Yeni seferlerin başlamasıyla birlikte, Türkiye’nin havacılık sektöründe bölgesel bir merkez olma hedefi güçlenecek. Rize-Artvin Havalimanı’nın bu uluslararası uçuşlarla daha aktif kullanılması, hem turizm hem de ticaret alanında Rize’nin gelişmesine katkıda bulunacak.

Türkiye, uluslararası havacılık alanındaki etkisini genişletmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahreyn ve Ürdün ile imzalanan mutabakat zaptları çerçevesinde Rize-Artvin Havalimanı’ndan Bahreyn ve Amman’a haftalık 7 frekans uçuş düzenleme yetkisinin karşılıklı olarak tanındığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19-24 Ekim tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği’nde Türkiye adına Bahreyn ve Ürdün ile imzalanan mutabakat zaptlarının ayrıntılarını paylaştı. İmzalanan anlaşmalarla Rize-Artvin Havalimanı’ndan her iki ülkeye haftalık 7 uçuş düzenlenebilecek.

Hava Ulaşımında Yeni Hatlar: Rize ve Bahreyn-Ürdün Bağlantısı

Bakan Uraloğlu, anlaşmaların Rize ve Bahreyn ile Ürdün arasında hava yolu ulaşımını başlatmak için gerekli hukuki ve ticari temeli sağladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bahreyn ve Ürdün ile yapılan anlaşmalar, Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki stratejik önemini artırırken, Rize-Artvin Havalimanı’nı uluslararası bağlantılara açacak. Bu seferler sayesinde Rize ve çevresinin doğal ve kültürel değerleri çok daha geniş kitlelere ulaşacak.”

Rize’de Turizm ve Ekonomiye Yeni Destek

Bakan Uraloğlu, bölgenin yayla turizmi, doğa turizmi ve kültürel miras alanlarında sunduğu imkanlarla dikkat çektiğini belirterek, yeni uçuş hatlarının Rize turizmi için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

“Bölgenin doğal güzellikleri turistler için daha ulaşılabilir olacak, bu da yerel ekonomiyi canlandırarak ticari faaliyetlere destek sağlayacak. Rize, uluslararası arenada daha fazla tanınacak ve turizmde önemli bir ivme kazanacak. Bu adımla, Rize’nin ekonomik ve turistik potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmek mümkün olacak.”

Rize-Artvin Havalimanı Uluslararası Bağlantılar Kazanıyor

Yeni seferlerin başlamasıyla birlikte, Türkiye’nin havacılık sektöründe bölgesel bir merkez olma hedefi güçlenecek. Rize-Artvin Havalimanı’nın bu uluslararası uçuşlarla daha aktif kullanılması, hem turizm hem de ticaret alanında Rize’nin gelişmesine katkıda bulunacak.

Exit mobile version