Refakatsiz çocuk hizmetinde, akılalmaz suistimal ve çarpık öneri

Hint’li iş adamı oğluna yardım etmediği gerekçesi ile Cathay Pasific’e dava açıyor.
Geçen Ekim’de Hong Kong’dan Hindistan’a refakatsiz uçan 12 yaşındaki Raja Ram Poosaala anneannesini ziyarete gidiyordu. Haydarabad Gandhi Havalimanı’na karşılamaya giden amcası gelen yolcu terminalinde yeğenini bulamadı. Daha sonra havaalanında bilinmeyen birinden telefon geldi. Arayan oğlanın yanında olduğunu söyleyip kapattı.
Uçağın gelişinden 2 saat sonra, bir adamın eşliğinde çocuğu gördü ve adam amcayı görür görmez kayboldu. Çocuk çok korkmuştu. Kendisini inişe kadar takip etmesini, karşılamak ve yardımcı olmak için personel verilmediğini söyleyen adam ortadan kayboldu.
Baba Ram Prasad Poosaala aşırı hizmet eksikliği ve ağır ihmal nedenleriyle havayolunu suçladı. Poosaala’nın Hong Kong adasında Sai Ying Pun bölgesinde, kurutulmuş deniz ürünleri ticareti yapan kendisine ait bir iş yeri var.
Çocuğun Hindistan’a yabancı olduğunu bu yüzden havayolundan yardım istediğini söyledi. Çocuk sadece İngilizce ve Çince söylenenleri anlayabiliyor, başka dil bilmiyor. Yardım ihtiyacını belirten bir rozet takmıştı ve amca havayoluna inince nerede bekleyeceğini bildirmişti.Amca havayoluna şikayetini bildirdiğinde; yeğeninin kaçırılmış olduğu ya da birisinin yasadışı öğeleri kaçırmak için muhtemelen onu kullandığı cevaplarını aldı.
Başlangıçta havayolu tazminat olarak 75 US$ önerdi. Amca havayolunun ihmali olduğu konusunda ısrarcı davranınca, Cathay rakamı arttırarak 200 US$ yaptı. Ayrıca konuyu mahkeme dışında halletmeği teklif etti.
Baba olayın bir kez daha yaşanmaması için mahkeme yolunu tercih etmeğe karar verdi. Manevi tazminat davası olarak havayolundan 250,000 US$ artı masrafları talep ediyor.

Exit mobile version